اگر به تبریز سفر میکنید ایمان داشته باشید که معروفترین آش دوغ دنیا! روش های طبخ این آش خوشمزه متفاوت است اما دستور پخت طلایی و اصلی آن نزد مردمان مهمان نواز و خوش ذوق تبریز است. آش دوغ به زبان ترکی آیران آش یا دوغا معنی شده و تفاوت آن با دیگر آشها را میتوان در انواع سبزی های کوهی و همچنین دوغی که برای طعم دار کردن آن اضافه میشود دانست. با توجه به اینکه در شهر همیشه سبز و رویایی تبریز دامپروری بسیار رواج دارد، طعم خاص دوغ به خاطر تغذیه سالم دام ها ملموستر است.
خورشت زرشک آلو
اگر خیلی خوش شانس باشید، میتوانید به جگرکی برسید و سیخی جگر که با ریحان تازه و اب لیمو طعم دار شده نوش جان کنید. یکی از خاصترین غذاهای مجلسی ایرانی برای مهمانی، آلبالوپلو با گوشت قلقلی است که در فصل تابستان پخته میشود. این برنج خوشمزه، با رنگ زیبای خود جلوة زیبایی به سفره مهمانی شما میدهد. برای فصل زمستان هم میشود از آلبالو فریزری یا مربای آلبالو استفاده کرد. در کل آلبالو پلو یک غذای فصلی است که بهصورت شیرین یا ملس سرو میشود و انتخاب آن به ذائقه شما بستگی دارد.
معمولا کرمانیها در طرز تهیه بز قورمه از گوشت بزغاله استفاده میکنند. اسم این غذا هم مانند اسم انواع غذاهای ایرانی دیگر، از مدل به عمل آوردن گوشت این غذا گرفته شده است. قیمه انواع مختلفی دارد اما اغلب با سیب زمینی خلالی سرخ شده سرو میشود. اگر مهمان خارجی داشتید حتما این غذا را برای او درست کنید. از میان آشهای مختلفی که در ایران وجود دارد، آش رشته از همه معروفتر و پرطرفدارتر است و گردشگران خارجی نیز آشنایی بیشتری با آن دارند. این آش از غذاهای محبوب ایرانی است که در مراسم و ایام مذهبی خاص به صورت نذری پخته میشود.
اگر گوشت چرخ کرده شما در فریز بوده و یخ زده است از ۱ ساعت قبل بیرون بگذارید و بزارید با دمای محیط یخ آن آب شود. یک عدد تخم مرغ را شسکته و خوب به هم بزنید تا زرده و سفیده با هم مخلوط شود. برای مشاهده ادامهی طرز تهیه لازانیا بر روی لینک کلیلک کنید. غذاهایی که با گوشت چرخ کرده درست میکنند، بسیار متنوع هستند. سبزیجات معطر آن شامل شنبلیله، پونه و جعفری و گشنیز است.
- به مانند پخت قرمه سبزی، این خورش را نیز می توانید با حرارت کم و در مدت زمان طولانی بپزید.
- سعی کردیم در معرفی این لیست غذا های ایرانی، به نکات بالا توجه کرده و به گزینه های متنوعی اشاره کنیم.
- راز موفقیت در طبخ یک فسنجان عالی، آرام پختن آن است تا روغن گردو خارج شده و خورشت، رنگی تیره به خود بگیرد.
- ناهار به شما، به هنگام کار و فعالیت انرژی فراوان میدهد.
- برای تهیه آن کافی است گوشت چرخ کرده، پیاز، سیر و رب گوجه فرنگی در منزل داشته باشید.
بعد از یک ساعت چربی موجود در گردو از آن خارج میشود و خورشت در اصطلاح به روغن میافتد، در این زمان باید رب انار، شکر و در صورت تمایل رب را به خورشت اضافه کرد. در بعضی مناطق همزمان با اضافه کردن گردو، بجای آب از آب انار برای پخت گوشت استفاده میکنند که باعث ترشی غذا میشود. ترش، شیرین یا ملس، فسنجان همیشه جز خوشمزهترین غذاهای ایرانی است. در این مطلب سعی کردیم لیست غذاهای ایرانی سنتی و محلی استان های مختلف را معرفی کنیم تا با نام و طرز تهیه برخی از آنها آشنا شوید. امیدواریم تلاش ما مورد استفاده و توجه شما عزیزان قرار گیرد. یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی «باقلا قاتق» است که اصالت آن به شمال کشور برمیگردد.
از میان غذاهای ایرانی متعلق به جنوب کشور، «خورش قلیه ماهی» یکی از محبوبترین غذاهاست. در طرز تهیه خورش قلیه ماهی معمولا از سبزیجات محلی هم استفاده میشود و در اصل جنوبیها سبزی مخصوص قلیه دارند که برای درست کردن این غذای خوشمزه ایرانی استفاده میکنند. شاید در میان اسم غذاهای ایرانی «خورش طلا کوله» کمی غریب باشد. در طرز تهیه خورش طلا کوله علاوه بر مرغ، از سبزیجات معطر و گردو هم استفاده میشود. یک غذای خوشمزه ایرانی و در عین حال مقوی و ساده، «آبگوشت شله بریون» است. در طرز تهیه شله بریون که اصالتش به اصفهان میرسد از زیره، برنج و گوشت استفاده میشود.
کوفته در ترکیبهای متنوعی از جمله کوفته پر شده با آلو، مغز گردو، زرشک و کشمش، آلبالوهای ترش و… استان کوفتههای ایران آذربایجان است که معروف ترین کوفتهها کوفته تبریزی است. کوفته تبریزی معمولا از سایر کوفتهها بزرگتر و حجیم تر است. هم چنین آذربایجان شرقی دارای انواع مختلفی از کباب و غذاهای پرطرفدار ایرانی است که با گوشت قرمز طبخ میشوند. برای پخت ته چین تنها نیاز به برنج، مرغ، ادویه، ماست و تخممرغ است. برای پخت ته چین ابتدا باید برنج و مرغ پخته شود، البته برنج ته چین باید آبکش باشد.
چلو دیزی یکی از غذاهای محلی کاشان است که شاید در ابتدا تصور کنید همان دیزی معمولی است اما به روش دیگری سرو میشود، اما اینطور نیست. گوشت را با لوبیا چشم بلبلی و پیاز میپزند و بعد برنج را همراه با این مواد دم میکنند. این غذا با دوغ و ماست بسیار مجله خبری غذای های ارگانیک خوشمزه میشود و ظاهر آن مانند چلو گوشت است که طعم لذیذ گوشت بخاطر نحوه طبخ آن را متفاوت کرده است. خب در ادامه با ما باشید تا معرفی 5غذای خوشمزه ایرانی، یعنی خورش فسنجان، زرشک پلو با مرغ، خورش قرمه سبزی، ته چین مرغ و آش رشته را مطالعه کنیم.