آرد را الک می کنند کمی آب به آرد می زنند و می مالند تا دانه دانه شود. آب را جوش آورده نوعی سبزی کوهی بنام بوسور یا لیز که لعاب دارد و برای سرماخوردگی مفید است شسته به آب جوش می زنند و آرد را اضافه می کنند. زنان ایل از عدس، خوراکی را می پزند که آنرا اوگندی می گویند در لهجه بختیاری به معنای عدس و آب است که از عدس و روغن و ادویهبه همین نام تهیه می شود.
وقتی میخواهید به رستوران چوبین وارد شوید، با دری چوبی مواجه خواهید شد که شما را به داخل خانهای قدیمی هدایت میکند. در دو طرف حیاط این خانه تختهایی با قالیهای رنگارنگ برای نشستن شما قرار گرفتهاند. وسط حیاط نیز جوی آبی با کاشیهای فیروزهای در جریان است که صفا و صمیمیتی دلنشین به فضای رستوران میدهد.
بخشی دیگری از آب چشمه پس از عبور از پارک مسیر جویهای شهر را طی میکند و لطافت و سرسبزی را به درختان و گلهای سطح شهر هدیه میکند. این پارک یکی از قدیمیترین پارکها در استان چهار محال و بختیاری است و هرساله در فصل بهار و تابستان میزبان ورود خیل مسافران است. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این پارک دارا بودن درختان قدیمی و کهنسال است که زیبایی خاصی به این پارک دادهاست.
این بازیگر از دید علم خوش چهره ترین مرد دنیا است
بعید است که در میان تمام این رستورانها، جایی مطابق سلیقه خود پیدا نکنید. حالا که حرف سفر و تفریح است، این را نیز بدانید که برای خرید بلیط هواپیما شهرکرد میتوانید بهصورت آنلاین و از طریق سایت ره بال آسمان اقدام کنید. این غذا از خوشمزهترین غذاهای استان چهارمحال و بختیاری بوده و شهرت زیادی دارد. کباب بختیاری یکی از کباب های بسیار محبوب مجله خبری غذا و خوشمزه ایرانی است که با روش های متنوعی تهیه می شود. این کباب خوشمزه در برخی شهرها فقط با گوشت گوسفندی تهیه می شود.
رستورانهای شهرکرد
برای آشنایی با طرز تهیه اوترشی لطفا اینجا را کلیلک بفرمایید . از غذاهای پر طرفدار و مجلسی قوم بختیاری پلو خورش به می باشد که طبع معتدل به گرم دارد و خواص فراوانی دارد . این غذا منبع فیبرو سبوس مناسب برای پوکی استخوان ,خونساز است و دارای مجله خبری غذای های ارگانیک انواع ویتامین ها می باشد . نام این نان سنتی به خاطر تیره بودن آن نیست بلکه به خاطر وسیلهای است که برای نازک کردن آن استفاده میشود. نان تیری مثل نان لواش نازک است و از چوبی به نام «تیر» یا «ترکه» برای نازک کردن چونه آن استفاده می کنند.
کشف قدیمی ترین مومیایی مصر توسط باستان شناسان
این خورشت بسیار شبیه خورشت بادمجان است وتمامی مواد یکسان است و تنها به جای بادمجان از بامیه استفاده می شود. در اینجا دمباله بامیه را جدا کرده و آنها را با سیر درسته سرخ می کنیم. در دقیقه آخر، رشته پلویی را در آب بریزید و با برنج مخلوط کنید. یکی از رسوم مردم این استان در هنگام آماده کردن کوفته شب عید این است که در میان یکی از کوفتهها سکهای قرار میدهند و اعتقاد دارند هر کدام از اعضای خانواده که این کوفته نصیبش شود، سال پر برکتی خواهد داشت. وارد رستوران مرشد که شوید متوجه خواهید شد که در یک رستوران اصیل وارد شدهاید.
این غذای دزفولی که نام آش را با خود همراه دارد، یک نوع غذای پلویی است و شباهتی با آش ندارد. برای تهیه کباب بختیاری در تابه، آنها را در سیخ چوبی سیخ کنید. اماج یکی دیگر از آشهای ساده بختیاری است که برای تهیه آن از نوعی سبزی کوهی به نام بوسور یا لیز استفاده میشود. این گیاه را با نامهای دیگر همچون بن سرخ، پیاز یزدی، لپو و سوره بنه نیز میشناسند، گیاهی با ظاهری شبیه به تره که در دامنه کوههای غرب ایران میروید. برنج را خیسانده و گوشت را می پزند بعد برنج و گوشت و زیره و نمک را داخل کرده در آن آب میریزند و روی آتش می گذارند تا جوش آید بعد از پختن در حالیکه کمی آب داشته باشد آنرا می کوبند و تقریباً مثل حلیم برنجی می شود.
بهعلاوه از یاد نبرید که طعم غذاهای محلی خوشمزه مثل کباب بختیاری، آش اوماج، کالاجوش، آش دوغ را هم حتما بچشید؛ اگرنه طعمهای بینظیری را از دست خواهید داد. آبوهوای کوهستانی این استان زمستانهایی سرد و پر برف و تابستانهای خنک و مطبوع را برایش به ارمغان آورده است. همانطور که در نقشه چهارمحال و بختیاری مشاهده می کنید، 10 شهرستان (ازجمله شهرکرد(مرکز استان)، بروجن، کوهرنگ، اردل و لردگان) و 43 شهر را در خود جای داده است.
مثلا اگر دوست دارید مراسم چراغ بران شهرکرد را از نزدیک ببینید، باید در لحظه سال تحویل خودتان را به امامزاده حلیمه و حکیمه برسانید. در این مراسم مردم بومی هنگام تحویل سال نو، با فانوسهای نفتی در بارگاه این امامزادگان جمع میشوند و سادات برای تبریک سال جدید شمع و چراغ روشن میکنند. در ماه محرم نیز مراسم متنوعی برگزار میشود، از تعزیه حضرت قاسم در روز هفتم و نهم محرم گرفته تا مراسم آیینی و ویژه در روز عاشورا که همگی در شهر طاقانک برگزار میشود.
- تهدیگ مورد نظر خود را در یک قابلمه بچینید و برنج آبکش کرده و مخلوط گوشت و زرشک را بهصورت لایه لایه در قابلمه بریزید تا مواد تمام شوند.
- برای تهیه گردو پلو با گوشت، گردوها را درشت خرد کنید و آنها را برای یک ساعت در آب خیس کنید تا پوست روی آنها بهراحتی جدا شود.
- هلو کباب یا کوفته مخصوص کرمانشاهی، یکی از قدیمیترین و معروفترین غذاهای بومی استان کرمانشاه است که طرفداران بسیاری در این استان و در سراسر کشور دارد.
- این غذا از ترکیب نان فطیر که در زبان لری به آن چزنک و نوعی روغن حیوانی به نام رغو درست میشود.