از یکی از دهانههای غار، آبی خروشان و خنک بیرون میآید. کارخانه بِه مالت هفشجان باعنوان اولین و تنها کارخانه مالتسازی ایران و خاورمیانه در شهرک صنعتی هفشجان قرار دارد. نخستین کارخانه مالتسازی صنعتی کشور با ۳۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری بخش خصوصی و شبکه بانکی در سال ۱۳۸۹ توسط مهندس رستمی در شهر هفشجان به بهرهبرداری رسید. اماج یکی دیگر از آشهای ساده بختیاری است که برای تهیه آن از نوعی سبزی کوهی به نام بوسور یا لیز استفاده میشود. این گیاه را با نامهای دیگر همچون بن سرخ، پیاز یزدی، لپو و سوره بنه نیز میشناسند، گیاهی با ظاهری شبیه به تره که در دامنه کوههای غرب ایران میروید.
- گوشت مرغ و گوسفند را با روغن زيتون و پياز مخلوط ميكنند، با زعفران آغشته نموده و سپس يك تكه فيله گوسفند، يك تكه فلفل، يك تكه مرغ و يك تكه پياز را در سيخ مي گذارند و روي آتش كباب مي كنند.
- هریک از انواع مختلف کباب که در فرهنگ آشپزی ایرانی وجود دارد، مربوط به منطقه خاصی از ایران هستند.
- در این غذا، مواد آماده شده را لای نان لواش و یا خمیر های مناسب سرخ می کنند.
- اگر تعداد مهمانهای شما برای شب یلدا زیاد است، در بین لیست غذاهای … سفارش آنلاین غذا از طریق اپلیکیشن و وب سایت با تخفیف ویژه .
- هرچند استان چهار محال و بختیاری در زمینه کشاورزی، باغداری و دامداری در سطح کشور مطرح تر است اما صنعت هم در این استان از رونق خوبی برخوردار است.
به همین دلیل گاهی گوشت را به مدت چندین ساعت در این مواد قرار میدهند تا کباب بختیاری کیفیت بهتری پیدا کند. تکههای گوشت روی آتش کباب میشوند و همراه با برنج سرو میشوند. برای مشاهده همه چیز درباره استان چهارمحال و بختیاری کلیک کنید. برنج را خیسانده و گوشت را می پزند بعد برنج و گوشت و زیره و نمک را داخل کرده در آن آب میریزند و روی آتش می گذارند تا جوش آید بعد از پختن در حالیکه کمی آب داشته باشد آنرا می کوبند و تقریباً مثل حلیم برنجی می شود. چشمهدیمه، سرچشمه اصلی زایندهرود، در ۱۰ کیلومتری چلگرد و مجاور روستای دیمه قرار دارد.
جاهای دیدنی سرخون
علاوه بر اضافه کردن بوسور به برنج و تهیه یک سبزیپلو خاص، مردم استان چهارمحال و بختیاری با این سبزی نوعی آش نیز طبخ میکنند که آش اماج نام دارد. تفتاله نیز در زبان لری بختیاری همان قیصی با برگه زردآلو است. برای تهیه آو تفتاله برگه زردآلو را همراه با دانه انار و پیاز سرخ میکنند و با اضافه کردن کمی آب یک آش ساده اما خوشمزه تهیه میکنند که از معروفترین غذاهای جهارمحال و بختیاری است. در پایان آب انار و رب را با هم مخلوط کرده و به آش اضافه می کنیم و مرتبا هم میزنیم تا آش انارقوام یابد . این ترکیب به گوشت اضافه میشود و پس از آنکه گوشت به صورت کامل پخت و طعم انار به خود گرفت این غذا با نان یا برنج سرو خواهد شد.
نان یوخا توسط زنان روستایی در منازل تهیه می شود شامل نان و شیره ای است که از شیره انگور، گردو، بادام روغن حیوانی تهیه و در اصل این نان از محصولات تهیه شده خود مردم تهیه می شود و در بین تمامی اهالی روستا توزیع می شود. پخت این آش ریشه در آیین و سنن قدیمی این منطقه دارد و در شب یلدا و فصل برداشت انار و برای مادران باردار پخته می شود. رودخانه های بازفت و کوهرنگ این کوه را در بر گرفته اند و محیطی مطبوع و زیبا را در محیط آن به وجود آورده اند. اگر تعداد مهمانهای شما برای شب یلدا زیاد است، در بین لیست غذاهای … سفارش آنلاین غذا از طریق اپلیکیشن و وب سایت با تخفیف ویژه . باید راسته گوساله را در ابعاد چنجه خرد کنیم و این را در نظر داشته باشیم که تکه های مرغ کمی بزرگ تر از تکههای گوشت باشند.
در این ویکیپدیا پیوندهای زبانی در بالای صفحه و همتراز با عنوان مقاله قرار دارند. شــربت زعفــران و نبــات، زعفران با عســل (عســل باید مرغوب و بدون افزودن شــکر باشــد)، شــربت بهــار نارنــج، شــربت نعناع، شربت عرق یونجه. درمان سرماخوردگی ، نشاط اور، ضد بلغم و صفرا، بالابرنده ی قوی فشار خون ، مقوی اعصاب. شربت زعفران و نبات ، زعفران با عسل (عسل باید مرغوب و بدون افزودن شکر باشد)، شربت ، شربت بهار نارنج ، شربت نعناع، شربت عرق یونجه.
آبشار شیخ علی خان کوهرنگ
گوشت خرد کرده با روغن سرخ می کنند و با آب می پزند و مقداری گیاهان کوهی نظیر آویشن و سیر و تره به آن می زنند و می خورند این غذا خوراک روزانه خانوار ایل است. گوشت و برنج و کمی نخود و عدس را با هم داخل قابلمه ریخته و روی آتش میگذارند تا جوش بیاید سپس آنرا داخل آتش گذاشته و 6 تا 7 ساعت بعد آنرا از زیر آتش در آورده با گوشت کوب می کوبند تا له شود سپس به آن هل و زیره اضافه می کنند. این غذا را برای مجله خبری غذای های ارگانیک کسانیکه سرماخوردگی دارند درست می کنند. پارک جنگلی پروز در منتهیالیه جنوب چهارمحال بختیاری و در فاصله ۵۰ کیلومتری شهر لردگان قرار دارد. گردشگاه زیبای ‘پروز’ با طبیعت بهشتی خود در امتداد درهای سبز قرار گرفتهاست. فضای دنج و خلوت، سایه سار درختان بلند و قد کشیده پارک، چشمههای زلال متعدد، شالیزارهای پراکنده و درختان جنگلی اطراف، تصویری زیبا از طبیعت زیبا را جلوی چشم بیننده به نمایش میگذارد.
آبترشی (اوترشی)
سپس آن را روی حرارت گذاشته و به مدت 20 دقیقه می جوشانیم . آرد سبوس دار را تفت داده تا کمی رنگ آن تغییر کند و آب ناردون را که از صافی رد شده به این آرد اضافه می کنیم و به آرامی حرارت می دهیم. پس از آن گردوی خرد شده و بادام پوست کنده و خرما و پر زرد آلو را به آن اضافه نموده و دوباره به مدت 20 دقیقه حرارت داده و در همین حین پیاز خرد شده را با کمی روغن زرد چوبه و نعنا تفت داده و به غذا اضافه کرده تا غذا قوام یابد. در صورت ترشی زیاد می توان مقداری شیره انگور به غذا اضافه کرد. این غذا به لحاظ طعم و مزه از طرفداران زیادی در قوم بختیاری برخورداراست و همچنین در مواردی که در حال کوچ و یا در دسترس نبودن امکانات مورد استفاده قرار می گیرد .