اینجا علاوه بر کوکو، آش اوماج، کوفته تبریزی و دلمه برگ مو هم پیدا میکنید. کشکبادمجان یکی از پرطرفدارترین پیش غذاهای سنتی ایرانی است. با اینکه بهعنوان پیشغذا در سفرههای ایرانی قرار دارد اما آنقدر کامل و خوشمزه است که گاهی یک وعده غذایی کامل میشود حتی در مهمانیها. سمبوسه دارای مواد میانی است که بهدلخواه و اندازه موردنیاز خود ترکیب میشود.
شاید در لیست غذاهای ایرانی سنتی، «کشک بادمجان» برایتان شناخته شدهتر باشد ولی لرستانیها، یک آبگوشت خوشمزه دارند که با کشک و بادمجان درست میشود. طرز تهیه آبگوشت کشک بادمجان در عین شباهت زیاد به کشک بادمجان، تفاوتهای زیادی هم با آن دارد. در فهرست غذاهای ایرانی «آبگوشت بز قورمه» از غذاهای محلی کرمانیهاست. معمولا کرمانیها در طرز تهیه بز قورمه از گوشت بزغاله استفاده میکنند.
از خوشمزهترین غذاهای محلی استان زنجان میتوان به جغور بغور، خورش آلوچه و مرغ، پیازو، آش ترش، شش انداز، کوفته برنجی، کله جوش، آش بلغور و… اشاره کرد که بین گردشگران و مسافران محبوبیت بسیاری دارند. اصلیترین ویژگی غذاهای زنجان، مقویبودن و کالری بالای آنها است. در واقع، از آنجایی که زنجان یک منطقه سردسیر حساب میشود، مردم برای تقویت بدن خود در سرمای استخوانسوز زمستان بهسراغ غذاهای پرکالری و طبیعی میروند. شما میتوانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای استان زنجان و طرز تهیه آنها آشنا شوید. مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده، پنج غذای محلی استان گیلان هستند که نحوه طبخ سنتی آنها به ثبت ملی رسیده است.
چگدرمه یا تورکمن پلو
انواع کتلت و شامی، غذای مناسبی برای وعده شام یا مهمانی های عصرانه هستند. در لیست غذا های ایرانی، کتلت و شامی هایی را می بینیم که در طبخ آن ها از حبوبات استفاده می شود. اگرچه پختن کوفته تبحر خاص خود را می طلبد اما باز هم افراد زیادی می خواهند توپک های این غذا را با دستان خودشان درست کنند. با بهترین رستوران شرق تهران و همچنین بهترین رستوران غرب تهران آشنا شوید.
- میگو پلوی بوشهری یکی از بهترین غذاهای ایرانی دریایی و همانطور که از نامش پیداست، مربوط به خطه جنوب ایران است.
- سس این غذا با سیر، پیازداغ، گوشت چرخکرده، گوجهفرنگی و رب گوجهفرنگی و جعفری درست میشود.
- اگر ماهیخور نیستید، به گوشت یا مرغ هم میتوانید فکر کنید.
- باقالی پلو بیشتر در اواخر بهار و تابستان که باقالی های سبز و تازه وجود دارد و برنج تازه به درست شده است طبخ می شود.
- برای آشنایی با انواع خورش قیمه در ایران میتوانید به مقالههای غذای محلی کجارو مراجعه کنید.
کشور ایران در کنار چین و روم، یکی از سه مکتب خوراک جهانی است و به جرات میتوان، آن را بهعنوان بهترین مقصد گردشگری غذایی و شکم گردی معرفی کرد. غذاهای محلی ایران از شمال گرفته تا جنوب و از غرب گرفته شرق، آنقدر متنوع هستند که جمعآوری آنها به یک دایرهالمعارف چند هزار صفحهای نیاز دارد. باید اشاره کنیم که معمولاً توصیه میشود ضخامت گوشت چرخ کرده را در ماهیتابه به اندازهای زیاد نکنید که باعث سفت شدن آن شود. در کنار این، ضخامت کم و نازکیِ این گوشت هم میتواند از کیفیت کباب تابهای بکاهد. برای پخت بهتر کباب تابهای بهتر است در زمان طبخ، درِ ماهیتابه را بگذارید تا گوشتتان کاملاً مغز پخت شود. همانطور که گفته شد یکی از محتویات اصلی قیمه نثار، خلال بادام و پسته است.
در مرحله بعد، گوجهفرنگی نگینی خرد شده را در قابلمه بریزید و آنها را برای چند دقیقه با پیاز داغ، سرخ کنید و تفت دهید. سپس بلغور را آبکش کنید و آن را بههمراه دو پیمانه آب جوش در قابلمه بریزید و درب آن را ببندید تا بلغورها روی حرارت ملایم گاز بپزند. هم زدن مداوم سوپ بلغور را فراموش نکنید؛ زیرا بلغور به سرعت ته میگیرد. به غیر از مغز گردو که ماده اصلی فسنجان است، سایر مواد با توجه به سلیقهی آشپز یا ذائقه آن اقلیم انتخاب میشود. بهطور مثال در شمال کشور و بهخصوص در گیلان در طبخ فسنجان از گوشت پرندگان شکار استفاده میکنند.
قلیه ماهی
عدس را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نغخ عدس گرفته شود و زودتر بپزد. برنج را نیز از چند ساعت قبل در مقداری آب و کمی نمک خیس کنید. سپس آب آنها را خالی کنید و برنج و عدس را با یک لیتر آب تازه در قابلمه بریزید و آنها را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا با هم بپزند.
این غذا که در واقع همان کله پاچه است، با کشک سرو میشود و بسیار مقوی و سیرکننده است. از طعم و مزه فوقالعادهای برخوردار هستند و مردم این استان در مناسبتها و فصول مختلف، غذاهای متنوعی میپزند. ترخینه، یکی از غذاهایی است کهدر فصل زمستان و بهدلیل شیوع سرماخوردگی طبخ و خورده میشود. البته ترخینه را بهعنوان غذای محلی دیگر استانهای غربی کشور از جمله کرمانشاه، لرستان و کردستان نیز میشناسند. شما میتوانید برای تزئین سوتی پلو، کشمش و خرما را در روغن یا کره بههمراه دارچین تفت دهید و آنها را در انتها روی برنج بریزید.
فسنجان خورشت نمادین و جزء جدایی ناپذیر غذاهای ایرانی در عروس ها و مهمانی هاست، که ترکیب دلپذیزی از پخت رب انار و گوشت مرغ یا اردک است. پیاز و گرد در رب غلیظی از انار به آرامی با یک دیگر پخته میشوند و سس غلیظی را به دست می دهند. مجله خبری غذای های ارگانیک گاهی برای طعم دار کردن این خورشت از زعفران و دارچین استفاده میکنند و بعضی اوقات برای ایجاد تعادل در طعم خورشت، کمی شکر به آن میافزایند. برنج بریانی شاید مختص کیش نباشد ولی غذایی جنوبی است که در کیش طرفدار زیاد دارد.