اگر قصد دارید عدس پلو را به عنوان یک غذای ایرانی مجلسی یا نذری درست کنید، طرز تهیه عدس پلو را بخوانید. اگر هم گیاهخوار هستید و اهل امتحان کردن دستور پخت غذاهای ایرانی طرز تهیه عدس پلو با سویا انتخاب مناسبی برای شما است. برای شب یلدا و شب عید نوروز، «سبزی پلو با ماهی»، یکی از بهترین غذاهای ایرانی در لیست بلند بالای غذاهای ایرانی خوشمزه است که بسیاری از خانوادههای ایرانی را دور هم جمع میکند. طرز تهیه سبزی پلو با ماهی در همه شهرهای ایران شبیه است ولی نوع ماهی معمولا در شمال و جنوب کشور فرق میکند.
در ادامه رب گوجهفرنگی و زردچوبه را به پیازهای سرخ شده بیفزایید و آنها را تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه و رب گرفته شود و رنگ رب نیز باز شود. فلفل سیاه و فلفل قرمز را به مواد سرخ شده داخل قابلمه اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید و تفت دهید. این خورش، دستور پخت سادهای دارد و میتواند بهعنوان یک وعده غذایی کامل بههمراه نان یا برنج در رژیم غذایی شما قرار بگیرد. خورش عدس یا مرجو خورش را میتوان با گوشت یا بهصورت کاملا گیاهی طبخ کرد. کباب زردک با یک نوع چاشنی مخصوص درست میشود که میتواند یک شهد ساده یا ترکیب سرکه و شیره انگور باشد.
۲۳-انواع دلمه
برای تزیین آن همم معمولاً از خلال بادام و پسته استفاده میشود. یخنی لوبیا یکی از غذاهای اصفهانی است که شباهت زیادی به حلیم دارد و به اسم گوشت لوبیا هم شناخته میشود. ترکیبی از گوشت، سبزیجات، لوبیا، برنج و ادویههای مختلف باید چند ساعتی بپزد تا برای تبدیل شدن به یخنی لوبیا آماده شود. سپس این مواد پخته شده را له و مخلوط میکنند تا به ترکیبی شبیه حلیم تبدیل شود.
حالا نوبت آن است که قابلمه را روی شعله ملایم گاز بگذارید. بعد از آن که آب خورش کم شد و خورش به روغن افتاد نوبت اضافه کردن تخم مرغهاست. بعد از شکستن تخممرغها چند دقیقه صبر میکنیم تا پخته شوند. برای طرز تهیه آبگوشت بهتر است ابتدا به فکر خیس کردن حبوبات باشید. آنها را از شب قبل خیس کنید و چند مرتبه آب آنها را تعویض نمایید.
- همان مواد اولیهای که معمولاً در تمام خانهها هست برای پخت این غذا استفاده میشود و همین هم باعث شده که غذای راحتی باشد.
- سنت ایران فقط به جاهای دیدنی و لباس های آن نیست بلکه غذاهای سنتی بسیار لذیذ و سالم ایرانی در جهان زبانزد هستند با آنها آشنا شوید .
- خورشت دوغ پای یا دوغ پی، یکی از غذاهای مشهور سیستان و بلوچستان است که به دلیل ظاهرش، خیلیها آن را با قیمه اشتباه میگیرند.
- با این حال تقریباً غیرممکن است که بتوان سماق را از کباب تابهای جدا کرد.
- برنج بریانی شاید مختص کیش نباشد ولی غذایی جنوبی است که در کیش طرفدار زیاد دارد.
گوشت چرخکرده، پیازداغ، لپه، برنج و سبزیهای خوشبو را تفت دهند. برگ مو را یک دقیقه در آب و نمک میجوشانند و دانهدانه در دست میگیرند. هر کدام را با یک قاشق از سس برنج پر میکنند و برگ را لقمهای میپیچند.
آنها را در آبنمک یک ساعت قرار دهید تا تلخیشان گرفته شود. بادمجانها را در تابهای سرخکنید تا رنگش عوض شود دقت کنید بادمجانها زیاد نباید سرخ شوند. آبگوشت قرمه، قورمه سبزی همدانی یا آبگوشت بزباش، یک غذای بسیار جالب و لذیذ همدانی است که نسخهای منحصربهفرد و متفاوت از خورش محبوب قرمه سبزی را به شما ارائه میکند.
خورشت فسنجان خاص و خوشمزه
با رزرو هتل آپارتمان در مشهد به رستورانهای سنتی این شهر بروید و شله مشهدی را امتحان کنید. آش سبزی از آن دسته غذاهای محلی ایران است که بیشتر در وعده صبحانه میل میشود. در حالت عادی همه آشها پر از سبزی هستند، اما وقتی یکی از آنها آش سبزی نامیده میشود یعنی همه جور سبزی برای پختش لازم است! برنج، عدس، نخود، دارچین، گوشت، لوبیا سفید، تره، ترخون و شوید از مهمترین مواد اولیه تهیه این آش هستند. در منوی غذای ایرانی، «میرزا قاسمی» به عنوان یک غذای ایرانی خوشمزه با اصالت شمالی، جایگاه ویژهای دارد. برای طرز تهیه میرزا قاسمی کافی است بادمجان و گوجه فرنگی کبابی شده را با سیر و تخم مرغ بپزید و از طعم این غذای سنتی و اصیل ایرانی لذت ببرید.
جالب است بدانید که اهالی قم بهدلیل شوری آب این شهر و خاصیت کلم قمری در دفع املاح مضر از کلیههای بدن در بیشتر غذاهای خود از این ماده غذایی استفاده میکنند. آبگوشت قنبید با ترکیب نخود، لوبیا سفید، سیبزمینی، قنبید، لیمو عمانی، گوجهفرنگی، گوشت، پیاز، نمک و زردچوبه طبخ شده و با سبزیخوردن، پیاز، ماست یا انواع ترشی سرو میشود. مجله خبری غذای های ارگانیک نحوه طبخ سنتی این آبگوشت در فهرست میراث ناملموس استان قم به ثبت رسیده است. بلغور پلو، یکی از انواع غذاهای ساده و گیاهی ایرانی است که میتوان آن را به سرعت در خانه آماده کرد. این غذا که شباهت بسیاری به استانبولی دارد، با بلغور گندم، پیاز، روغن، آب، زردچوبه، نمک، فلفل و گاهی گوجهفرنگی، رب گوجهفرنگی یا هر دو درست میشود.