رستوران گیلانسرا یک رستوران مانند رستورانهای بینراهی شمال است یک رستوران که وقتی وارد میشوی بوی غذاهای شمال هوش از سر هرکسی میبرد. دکوراسیون این رستوران، با استفاده از معماری کهن تزئین شده است و بهخوبی حس شمال را تداعی میکند. سابقۀ چندین و چند سالۀ این رستوران مجله خبری غذای های ارگانیک و کیفیتی که ارائه میکند، زبانزد افرادی است که آن را تجربه کردند. غذای شمالی به عنوان یکی از نمادهای این منطقه است که فرهنگ هر قسمت از شمال ایران را به خوبی نشان میدهد. قلیهماهی هم در شمال پخته میشود و هم جنوب اما نسخه شمالی و جنوبی با هم تفاوتهایی دارد.
کباب ترش از غذاهایی است که نمی شود به شمال رفت و آن را امتحان نکرد. برای درست کردن این غذا گوشت ها با ترکیب سبزیجات خرد شده روغن، پیاز، سیر رنده شده، گردوی چرخ شده و رب انار مزه دار و روی زغال کبابی می شوند. یکی دیگر از مزیتهای این رستوران را شاید بتوان رفتار صمیمانه کارکنان آن در نظر گرفت. باقلاقاتق، ترشه تره، میرزا قاسمی، سیر وابیج و … از غذاهای بدون گوشت شمالی هستند. اسفناج مرجی یکی دیگر از غذاهای سنتی مازندراناست که در لیست غذاهای مقوی قرار میگیرد.
- در ادامه یک پیمانه جعفری و نعنای ساطوری خرد شده را در تابه بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید.
- ادویهها شامل نمک، زرچوبه، فلفل سیاه افزوده و در قابلمه را گذاشته تا با حرارت کم به مدت یک ساعت و نیم بپزد.
- این ترشی محلی شمال، برای کسانی است که عاشق بادمجان هستند و اگر به بادمجان حساسیت دارید و یا اینکه بادمجان را دوست ندارید، نازخاتون انتخاب خوشایندی برای شما نیست.
- کئی پلا، کاملاً بر پایه سبزیهای و گیاهان پخته میشود؛ بنابراین هم برای گیاهخوران و هم برای افرادی که دارای رژیمهای کاهش وزن و یا رژیمهایی خاص هستند مناسب است.
- آغوز مسما در واقع همان فسنجان با گوشت اردک یا غاز است که در شهرهای مختلف گیلان تهیه و پخت میشود.
برای یک شام سبک و خوشمزه، انتخاب کوکو و شامیهای گیلانی یک انتخاب درست و به جا و البته خوشمزه و اشتهاآور است. برای خواندن مراحلطرز تهیه آش ترش شمالی یا گیلانی یا ترشه آش روی لینک مطلب کلیک کنید. خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ را می توانید با برنج، ترب سفید، انواع ترشی، سالاد و زیتون سرو کنید. برای مطالعه مراحل طرز تهیه خورش سیر قلیه گیلانی روی لینک مطلب کلیک کنید. اگر دانه های اناری که در این غذا استفاده می کنید ترش است باید کمی شکر به آن اضافه کنید تا طعمش ملس شود.
آدرس کته کبابی شهرک
شاید به همین خاطر هم در شهر انزلی آش ترش، آش ویارانه زنان باردار است. البته در این شهر به جای لوبیا چیتی از لوبیا سفید یا چشم بلبلی به عنوان حبوبات آن استفاده می کنند. ۱ پیمانه برنج نیمدانه را به روش سنتی با سنگ بکوبید تا کاملا له شود(میتوانید برنج را داخل میکسر آسیاب کنید و یا درغیر اینصورت۳ قاشق آرد برنج اضافه نمایید). ادویهها شامل نمک، زرچوبه، فلفل سیاه افزوده و در قابلمه را گذاشته تا با حرارت کم به مدت یک ساعت و نیم بپزد. عدس و لوبیا نیم پز شده را با نیم کیلو سبزی خرد شده( که شامل گشنیز، جعفری، تره، برگ چغندر) در قابلمه ریخته و ۸ لیوان آب اضافه کنید. کمی جلوتر از خیابان توسکا و نزدیک به خیابان شهید محمدی خواه کافه رستوران ایتالیایی رناتو را مشاهده خواهید کرد.
کئی پلا، کاملاً بر پایه سبزیهای و گیاهان پخته میشود؛ بنابراین هم برای گیاهخوران و هم برای افرادی که دارای رژیمهای کاهش وزن و یا رژیمهایی خاص هستند مناسب است. کوکوی مرغ به سبک شمالی از غذاهایی است که هم طعم بسیار خوشایندی دارد، هم اینکه خیلی سریع آماده سرو می شود. کشور ما ایران از فرهنگ های مختلفی تشکیل شده است از شمال تا جنوب و شرق و غرب کشور ایران دارای فرهنگ و آداب رسوم مختلفی هستند. حتی از نظر مجله خبری غذا غذا نیز قسمت های مختلف ایران با هم متفاوت هستند و هر بخش از ایران دارای غذاهایی هستند که تنها مخصوص این منطقه از کشورمان هستند.
واویشکا ترکیبی از گوشت گوسفندی و پیاز است که در نهایت با تخم مرغ سرو می شود و عطر دائمی غذاهای شمالی، یعنی سیر هم در این غذا وجود دارد. از مواد اصلی این غذا میتوان به گوشت چرخ کرده، کدوی رنده شده، پیاز، زیره، برنج و کره محلی اشاره کرد. این ترشی محلی شمال، برای کسانی است که عاشق بادمجان هستند و اگر به بادمجان حساسیت دارید و یا اینکه بادمجان را دوست ندارید، نازخاتون انتخاب خوشایندی برای شما نیست.
زردچوبه، پیاز، سیر و ادویههای مخصوص جنوبی هم رمزوراز طعم خاص و خوشایند آن هستند. در محیطی با دکوراسیون زیبا، تخت های سنتی خاص و نورپردازی شکیل، برای مشتریان انواع غذا های ایرانی و محلی به همراه نوشیدنی های گرم و سرد لذیذ و متنوع سرو می شود. مرغها را به نمک، فلفل سیاه و ادویه دلخواه آغشته کنید و آنها را برای چند ساعت در ظرف دربسته در یخچال بگذارید تا مزهدار شوند. در ادامه یک پیمانه جعفری و نعنای ساطوری خرد شده را در تابه بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید.
بهترین غذاهای شمالی لیست ۱۵ غذای معروف و خوشمزه شمال ایران-غذای هرمزگان