این آش مقوی، غذایی کامل و سیرکننده است که میتوان آن را برای وعده ناهار و شام یا بهعنوان پیش غذا سرو کرد. به محض ورود به رستوران حاج عظیم، متوجه زیبایی منحصربهفرد دکوراسیون این رستوران خواهید شد. در منوی غذایی رستوران حاج عظیم چالوس انواع غذاهای ایرانی و محلی به چشم میخورد. در ضمن جاهای دیدنی خاصی از جمله بام چالوس، کاخ چای خوران و سینمای جهان نمای این شهر در نزدیکی رستوران حاج عظیم چالوس قرار دارند. اپلیکشین سفارش غذا مختص رستوران رزاقی به عنوان یکی از پرطرفدار ترین اپلیکیشن سفارش غذا در گیلان شناخته شده است.
نازخاتون نوعیترشی است که برای درست کردن آن از بادمجان به همراه گوجه فرنگی، آبغوره، نعناع خشک، پیاز رنده و رب انار استفاده میشود. گوشت گوسفند یا گاو، اسفناج تازه، سبزیجات معطر، برگ سیر و نعناع، پیاز، هویج، آب و ادویه مواد تشکیل دهنده غذایی به نام اسپناساک هستند که خورشت اسفناج مازندرانیهاست. شاید بارها و بارها خورشت اسفناج خورده باشید؛ اما نوع مازندرانی آن طعمی کاملا متفاوت دارد و خاطرهای خوشمزه برایتان خلق میکند. شاید با شنیدن اسم این غذای گیلانی فکر کنید با نوعی کباب روبرو هستید. این غذا از ترکیب بادمجان کبابی، گردو، انار، چوچاق (نوعی سبزی محلی) و سیر پخته میشود. در شهرت و خوشمزگی غذاهای گیلانوانواع خورشت شمالی همین بس که گیلان به عنوان «شهر خلاق غذا» در یونسکو ثبت شده است.
#12 رستوران سنتی کابانا کباب
راستی کافه رستوران ماسا قلیان هم دارد و طعم بندی آن ها بسیار متنوع بوده و تقریباً هر طعمی که میخواهید از دوسیب تا شیر کاپوچینو و توت فرنگی خامه را دارد. کافه رستوران ماسا در مجاورت هایپرسنتر خزر قرار دارد که خودش جزء مراکز شلوغ تنکابن و شیرود به شمار میرود و از دلایل شلوغی کافه رستوران ماسا هم می تواند باشد. ۲ تا تخم مرغ زده شده را اضافه کرده و در قابلمه رو بگذارید تا تخممرغ ها بپزد. مرغ را در قابلمه گذاشته، یک لیوان آب جوش اضافه کنید و برای چند ساعت با حرارت خیلی کم بپزید تا کاملا مرغ مغزپخت شود. در نهایت دو تا تخم مرغ را روی واویشکا بریزید و در تابه را گذاشته تا تخممرغ بپزد. درست مثل بسیاری از غذاهای هندی، ادویهجات عضو جدایی ناپذیری از این غذا هستند.
ترش تره یعنی معنای واقعی ترش بودن و باید بدانید که این غذا مثل کباب ترش و مرغ ترش جزو غذاهای ترش شمالی است اما با این تفاوت که ترشی، مزه ی غالب در این غذا است. ماهی را با ترکیبی از رب انار، گردو، سبزی معطر پر می کنند و به آرامی و با صبر روی زغال آن را کباب می کنند. میرزا قاسمی، شش انداز بادمجان، نازخاتون و … از غذاهای شمالی هستند که با بادمجان طبخ میشوند. بشته واش یکی دیگر از غذای محلی مازندران است که از خانواده آشها محسوب میشود؛ تنها تفاوتی که این غذا با آش دارد این است که این غذا را با برنج نیز میتوان سرو کرد. میرزاقاسمی، کدو بره، شامی و … از غذاهای نونی شمالی هستند که طرفداران بسیاری دارند. نکته قابلتوجه این است که شمالیها این غذاها را نیز بعضی وقتها با برنج سرو میکنند.
علاوه بر این، برنج گیلان که در سراسر جهان شهرت دارد، اغلب به جای نان در وعده های غذایی استفاده میشود. ترکیبی بینظیر و وسوسهانگیز از گوجه، بادمجان، سیر و ادویهجات که میتوان در میان وعده، پیشغذا یا شام آن را میل کرد. نمیشود که به شمال بیایید و از خیر غذاهایی که با ماهی پخته میشود بگذرید.
- دکوراسیون این رستوران، با استفاده از معماری کهن تزئین شده است و بهخوبی حس شمال را تداعی میکند.
- درست مثل بسیاری از غذاهای هندی، ادویهجات عضو جدایی ناپذیری از این غذا هستند.
- باقلا قاتق یا باقلا قاتوق از جمله غذاهای خوشمزه و خورشت رشتی است که اهالی گیلان و رشت تبحر خاصی در پخت آن دارند.
- برای درست کردن این غذا از گوشت، اسفناج تازه، سبزیجات معطر، سیر، نعناع، پیاز و هویج استفاده می شود.
- در نهایت دو تا تخم مرغ را روی واویشکا بریزید و در تابه را گذاشته تا تخممرغ بپزد.
مازندرانیها علاوه بر اسفناج از سبزیجات معطر دیگر مانند جعفری، گشنیز، تره، برگ سیر و نعناع نیز در این غذا استفاده میکنند که طعمی متفاوت به آن میدهد. ترکیب اصلی این شیرینی، کدو حلوایی و تخم شنبلیله است که طعم بی نظیر و خوشمزهای به آن داده است. یک غذای محبوب و اصیل برای ایرانیها قرمه سبزی است که البته این غذا در گیلان کمی متفاوت است. به این ترتیب که هسته اصلی آن لوبیا چشم بلبلی و بادمجان سرخکرده و گوجه است. البته خوش طعم بوده و مزه متفاوتی از قرمهسبزی اصیل را تجربه خواهید کرد.
خوردن این غذا را علاوه بر طعم هیجان انگیزش، به دلیل خواص بی نظیر انار برای درمان سرماخوردگی، کرونا، دیابت و … توصیه می کنیم. در این رستوران انواع غذاهای گیلانی سرو میشود ولی بیشتر برای مجله خبری غذای های ارگانیک کبابهایش مشهور است. ماهیهای این رستوران و پیش غذاهای دلچسبش را نیز نمیشود نادیده گرفت. چرا که معمولا سطح قیمتها بسیار بالا است و با توجه به لوکس بودن هتل تاج محل این قیمت توجیه دارد.
آلوگوبی سالهاست که در لیست خوشمزه ترین غذاهای هندی قرار دارد و از آنجایی که یک غذای گیاهی است، بیشتر در قسمتهای غربی هند دیده میشود. اما در کنار تمام اینها گشنیز، پیاز و سیر نیز به این غذا اضافه میشود. یکی از مزایای خوردن آلوگوبی این است که شما با پرداختن هزینهای نسبتاً کم، یکی از بهترین غذاهای هندی را امتحان میکنید.
توصیههایی برای سفارش غذا بر اساس بودجه ماهانه