در واقع، اگر این غذا را در شمال بخورید و بعد در جنوب هم امتحانش کنید، متوجه نمیشوید که نام هر دو قلیهماهی است. اگر در سفر به گیلان اقامتگاههای بوم گردی را برای اقامت انتخاب کردید، میتوانید این پیش غذای خوشمزه را از آشپزخانه این اقامتگاهها تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. بادمجان، پیاز، رب انار، گوجهفرنگی، زردچوبه و مغز گردو مواد اصلی این خورش خوشمزه را تشکیل میدهند.
این آش مقوی، غذایی کامل و سیرکننده است که میتوان آن را برای وعده ناهار و شام یا بهعنوان پیش غذا سرو کرد. به محض ورود به رستوران حاج عظیم، متوجه زیبایی منحصربهفرد دکوراسیون این رستوران خواهید شد. در منوی غذایی رستوران حاج عظیم چالوس انواع غذاهای ایرانی و محلی به چشم میخورد. در ضمن جاهای دیدنی خاصی از جمله بام چالوس، کاخ چای خوران و سینمای جهان نمای این شهر در نزدیکی رستوران حاج عظیم چالوس قرار دارند. اپلیکشین سفارش غذا مختص رستوران رزاقی به عنوان یکی از پرطرفدار ترین اپلیکیشن سفارش غذا در گیلان شناخته شده است.
علاوه بر این، برنج گیلان که در سراسر جهان شهرت دارد، اغلب به جای نان در وعده های غذایی استفاده میشود. ترکیبی بینظیر و وسوسهانگیز از گوجه، بادمجان، سیر و ادویهجات که میتوان در میان وعده، پیشغذا یا شام آن را میل کرد. نمیشود که به شمال بیایید و از خیر غذاهایی که با ماهی پخته میشود بگذرید.
غذاهای سرخ شده و کبابی به طور معمول امنتر هستند و نوشیدنیهای گرم خیابانی نیز به دلیل جوشیدن آب، سالمترند. در واقع در بین غذاهای قبرس شمالی، شفتلیا یک غذای پر طرفدار شناخته میشود. این غذا با سوسیس بر روی زغال کباب شده و همراه با انواع سبزیجات سرو میشود. پیشنهاد ما این است که حتماً حداقل یکبار شفتلیا را میل کنید تا متوجه طعم خوش آن شوید. همچنین همچنین در تهیه هالومی از انواع سسها و سبزیجات استفاده میشود که ترکیب این دو کنار یکدیگر مسیر بسیار خوشمزهای را ارائه خواهد کرد.
مازندرانیها علاوه بر اسفناج از سبزیجات معطر دیگر مانند جعفری، گشنیز، تره، برگ سیر و نعناع نیز در این غذا استفاده میکنند که طعمی متفاوت به آن میدهد. ترکیب اصلی این شیرینی، کدو حلوایی و تخم شنبلیله است که طعم بی نظیر و خوشمزهای به آن داده است. یک غذای محبوب و اصیل برای ایرانیها قرمه سبزی است که البته این غذا در گیلان کمی متفاوت است. به این ترتیب که هسته اصلی آن لوبیا چشم بلبلی و بادمجان سرخکرده و گوجه است. البته خوش طعم بوده و مزه متفاوتی از قرمهسبزی اصیل را تجربه خواهید کرد.
نازخاتون نوعیترشی است که برای درست کردن آن از بادمجان به همراه گوجه فرنگی، آبغوره، نعناع خشک، پیاز رنده و رب انار استفاده میشود. گوشت گوسفند یا گاو، اسفناج تازه، سبزیجات معطر، برگ سیر و نعناع، پیاز، هویج، آب و ادویه مواد تشکیل دهنده غذایی به نام اسپناساک هستند که خورشت اسفناج مازندرانیهاست. شاید بارها و بارها خورشت اسفناج خورده باشید؛ اما نوع مجله خبری غذای های ارگانیک مازندرانی آن طعمی کاملا متفاوت دارد و خاطرهای خوشمزه برایتان خلق میکند. شاید با شنیدن اسم این غذای گیلانی فکر کنید با نوعی کباب روبرو هستید. این غذا از ترکیب بادمجان کبابی، گردو، انار، چوچاق (نوعی سبزی محلی) و سیر پخته میشود. در شهرت و خوشمزگی غذاهای گیلانوانواع خورشت شمالی همین بس که گیلان به عنوان «شهر خلاق غذا» در یونسکو ثبت شده است.
آلوگوبی سالهاست که در لیست خوشمزه ترین غذاهای هندی قرار دارد و از آنجایی که یک غذای گیاهی است، بیشتر در قسمتهای غربی هند دیده میشود. اما در کنار تمام اینها گشنیز، پیاز و سیر نیز به این غذا اضافه میشود. یکی از مزایای خوردن آلوگوبی این است که شما با پرداختن هزینهای نسبتاً کم، یکی از بهترین غذاهای هندی را امتحان میکنید.
طرز تهیه خورش آلو مسما شیرین قاتق به روش شمالی با مرغ
حتما لیست این غذاها را بنویسید تا بتوانید با آگاهی، از این خوراکیها لذت ببرید. حتماً در سفر دلتان میخواهد به فستفودی بروید که کیفیت مواد اولیه آن در سطح مطلوبی قرار داشته باشد. خوشبختانه فستفود کوروش چالوس کیفیت غذاهای بسیار عالی و مناسبی دارد.
آدرس کته کبابی شهرک
البته با توجه به اینکه در تهیه این غذا از گوشت استفاده میشود، بنابراین برای کسانی که گیاهخوار هستند اصلاً مناسب نخواهد بود. برای پخت این آش خوشمزه معمولا به یک ساعت و نیم الی ۲ ساعت زمان نیاز است.
ترش تره یعنی معنای واقعی ترش بودن و باید بدانید که این غذا مثل کباب ترش و مرغ ترش جزو غذاهای ترش شمالی است اما با این تفاوت که ترشی، مزه ی غالب در این غذا است. ماهی را با ترکیبی از رب انار، گردو، سبزی معطر پر می کنند و به آرامی و با صبر روی زغال آن را کباب می کنند. میرزا قاسمی، شش انداز بادمجان، نازخاتون و … از غذاهای شمالی هستند که با بادمجان طبخ میشوند. بشته واش یکی دیگر از غذای محلی مازندران است که از خانواده آشها محسوب میشود؛ تنها تفاوتی که این غذا با آش دارد این است که این غذا را با برنج نیز میتوان سرو کرد. میرزاقاسمی، کدو بره، شامی و … از غذاهای نونی شمالی هستند که طرفداران بسیاری دارند. نکته قابلتوجه این است که شمالیها این غذاها را نیز بعضی وقتها با برنج سرو میکنند.
- از مواد اصلی این غذا میتوان به گوشت چرخ کرده، کدوی رنده شده، پیاز، زیره، برنج و کره محلی اشاره کرد.
- یکی دیگر از مزیتهای این رستوران را شاید بتوان رفتار صمیمانه کارکنان آن در نظر گرفت.
- البته خوش طعم بوده و مزه متفاوتی از قرمهسبزی اصیل را تجربه خواهید کرد.
- ماهیهای این رستوران و پیش غذاهای دلچسبش را نیز نمیشود نادیده گرفت.
- همچنین همچنین در تهیه هالومی از انواع سسها و سبزیجات استفاده میشود که ترکیب این دو کنار یکدیگر مسیر بسیار خوشمزهای را ارائه خواهد کرد.