کافی است در تابه را ببندیم و آن را روی درجه ملایم قرار دهیم تا بخار داخل تابه غذا را جا بیندازد. اگر به دنبال یک فضای لوکس و شیک برای برگزاری مراسم های دوستانه و خانوادگی هستید، رستوران رازقی را انتخاب کنید. البته کیفیت بالا، طعم متفاوت پاستا و پیتزاها، در کنار محیط دنج و آرام رستوران از دیگر دلایل محبوبیت این رستوران است. پیتزا مخصوص ایتالیایی، پیتزا سبزیجات ایتالیایی، پیتزا پپرونی، پیتزا زبان، پیتزا مارگاریتا، پیتزا میگو، پیتزا یونانی بخشی از غذاهای منوی این رستوران است.
خوردن یک گمج کباب چرب و لذیذ در اقامتگاهی مانند اقامتگاه بوم گردی لاکوجان سنگر که همه غذاها با دستپخت محلی و تازهترین مواد اولیه درست میشوند، طعم دیگری دارد. از همه رستورانهایی که نام بردیم معمولا در شمال و غرب تهران قرار داشتند. رستوران گیلانی آویشو اما در شرق است و آنقدر کیفیت و طعم خوبی دارد که اگر ساکنان غرب تهران یک بار به اینجا بیایند احتمالا دیگر رستورانها را فراموش خواهند کرد. آویشو یک رستوران تازه تاسیس در خیابان گلبرگ است اما منو کامل و پر از آیتمی دارد که احتمالا برای انتخاب از میان آن به دردسر خواهید افتاد. گمج نام یکی از ظرفهای سنتی گیلانیها است که دیگچه مانندی از جنس سفال است و مادران نسل قدیم در آن خورشتهایشان را آماده میکردند تا سر صبر و حوصله بپزد و بهترین طعم را به خود بگیرد. اما همیشه شلوغ است و تعداد کم میز و صندلیها هم به این شلوغی اضافه کرده است.
میز و صندلی های قدیمی در سالنی که دیوارهای آن تا بالا سنگ سفید است. سرو غذاها در بشقاب و سینی استیل و به قول جوانهای امروزی یک رستوران قدیمی در خستهترین حالت ممکن. باقلاقاتق، اناربیج، کال کباب به عنوان غذای ساده شمالی شناخته می شود. با توجه به نوع غذایی که طبخ می کنید این زمان متفاوت است ولی به طور معمول بیشتر از ۵ دقیقه نباید ماهی در خورش بپزد زیرا بعد از سرخ شدن خیلی زود له می شود.
بهترین رستوران های مناسب جمع های دوستانه در تهران اینجا هستند!
یکی دیگر از غذاهای چالوس و مازندران که به دست زنان کدبانوی این مناطق درست میشود، آش کدو است. این غذای لذیذ با استفاده از ادویههای مختلف، پیاز، شکر و لیموترش مزه دار میشود. در رستوران های محلی چالوس و مازندران میتوانید این آش بی نظیر را سفارش داده و یک سفر دلچسب را تجربه کنید. کئی پلو از جمله غذاهای محبوب و محلی چالوس به حساب میآید؛ به طوری که میتوان با کمترین هزینه این غذای خوشمزه را تهیه کرد. مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا برنج و کدو به همراه گوشت چرخکرده و کره محلی است.
انواع چاشنیها و مزههای همراه غذا گیلانی
اگر هم گیاهخوار هستید، می توانید شامی ترش را به صورت گیاهی با سویا درست کنید. رشتیها این شامی خوشمزه را با نان لواش یا بربری و پنیر سیامزگی که پنیر سنتی این منطقه است سرو می کنند. سایر اهالی گیلان هم پنیر لیقوان و سبزی خوردن را جزو آداب خوردن شامی پوک گیلانی می دانند. مواد اصلی شامی پوک را هم گوشت چرخ کرده گوسفندی بدون چربی، لپه، پیاز، تخم مرغ و ادویه های دلخواه تشکیل می دهند.. در فهرست غذاهای محلی و سنتی گیلانی نام «شامی پوک» همیشه در بالای لیست است.
- برخی افراد در ابتدا ماهی را برای دو ساعت در مقداری نمک و آب لیمو میخوابانند تا مزهدار شود؛ سپس به سراغ پر کردن شکم ماهی میروند.
- ماش پلو از جمله غذاهای محلی گلستان است که با استفاده از ماش، برنج، گوشت قرمز چرخ کرده، پیاز، زعفران، روغن زیتون و نمک و فلفل تهیه شده و میتوان آن را به صورت چلو (آبکش) و یا پلو (دمی)، درست کرد.
- این پایتخت خلاق غذا، با سیر و بادمجان، در کنار طعم دهندههایی همچون آب انار و دلال و سبزیهای محلی جوری با شما بازی میکند که دلتان نمیخواهد هیچ نوع غذای دیگری را بخورید.
- اگر به غذای های ترش علاقه دارید و به شمال کشور سفر کردید، حتماً خوردنترشی تره را در برنامهتان جا دهید.
- رب انار می تواند طعم واویشکا را ملس کند و اضافه کردن کمی زعفران آن را خوشمزه تر خواهد کرد.
هتل های ساحلی رامسر را رزرو کنید و در کنار این سفر لذت بخش، این غذای بی نظیر را صرف کنید. همانطور که ذکر شد؛ شمال ایران شهری پر مسافر است و به این دلیل هتل ها و اقامتگاه های مختلفی در این شهر برای حضور میهمانان پیش بینی شده است. اگر می خواهید در یکی از هتل های این منطقه ساکن شوید خوب است بدانید که غذاهای شمالی را می توانید در هتل های شمال نیز پیدا کرد. اگر می خواهید غذاهای شمال را در سفر نوش جان کنید باید به سراغ رستوران های سنتی بروید. منو گمج موارد زیادی را شامل میشود و خورشتهایی مثل مالاوابیج و غوره مسما هم دارد که هم با مرغ و هم با گوشت اردک سرو میشود. از بین پیشغذاها ماست و دلار و ماهی دودی و هفت بیجار هم در منو دیده میشود و حتی دسرهایی مثل رشته خوشکار و شیرینی کاکا که هر دو را فقط در گیلان میتوان پیدا کرد هم در گمج سرو میشود.
این استان دوست داشتنی با مردم خونگرم و باصفایی که دارد حدود 220 نوع غذای محلی دارد. در کنار آبوهوای با صفای گیلان که باعث شده انواع صیفیجات و برنج در بهترین کیفیت رشد کند، مرغ ترش و اناربیج، باقلاقاتق، میرزا قاسمی و زیتون پرورده توانسته نام گیلان را جهانی کند. این پایتخت خلاق غذا، با سیر و بادمجان، در کنار طعم دهندههایی همچون آب انار و دلال و سبزیهای محلی جوری با شما بازی میکند که دلتان نمیخواهد هیچ نوع غذای دیگری را بخورید.
مرغها را به سس اضافه کرده و یک لیوان آب انار تازه را اضافه کنید. در تابه را گذاشته و به مدت ۱ ساعت اجازه دهید تا مرغ به آرامی بپزد. گوشت را به مخلوط سبزیجات اضافه کرده و به مدت ۵ ساعت در یخچال استراحت دهید.
اگر در انتخاب غذا به خواص آن توجه بسیاری دارید، کئی انار انتخاب خوبی برای شماست. این غذا به دلیل وجود کدوحلوایی مقدار قابل توجهی پتاسیم دارد و ویتامین C موجود در انار بر خواص آن میافزاید. به جز انار و کدو حلوایی در این غذا از لوبیا چیتی، عدس، سیر، پیاز، گردو، روغن و زردچوبه نیز استفاده میشود. در ظرف دوم، مخلوطی از سبزیجات معطر شمال ( چوچاق(زلنگ)،انارجی،خالواش(خنش)،نعناع،گششنیز،جعفری و تره )را ریخته سپس مغز گردو آسیاب شده، پیاز رنده شده، سیر رنده شده، رب انار، پودر ریحان، پودر هسته انار را بریزید و مخلوط کنید.
جالب است بدانید که پارادیزو اولین رستورانی در رشت بود که پای بسیاری از غذاهای سبک اروپایی را به این شهر باز کرد، به همین دلیل هم شهرت بالایی دارد. رستوران گیلکی بهزاد یک رستوران درجهیک و بیعیب و نقص گیلکی در تهران است؛ که منو آن از هر مجله خبری غذای های ارگانیک رستوران گیلکی کاملتر است. علاوه بر این با اضافه کردن بخش غذای گیاهی به منو، رستورانش را به گزینهای مناسب برای گیاهخواران تبدیل کرده است. شما میتوانید غذای دلخواه خود از این رستوران با سفارش غذای آنلاین از اسنپ فود هم سفارش دهید.
بادمجان شکم پر