وقتی میخواهید به رستوران چوبین وارد شوید، با دری چوبی مواجه خواهید شد که شما را به داخل خانهای قدیمی هدایت میکند. در دو طرف حیاط این خانه تختهایی با قالیهای رنگارنگ برای نشستن شما قرار گرفتهاند. وسط حیاط نیز جوی آبی با کاشیهای فیروزهای در جریان است که صفا و صمیمیتی دلنشین به فضای رستوران میدهد.
این خورشت بسیار شبیه خورشت بادمجان است وتمامی مواد یکسان است و تنها به جای بادمجان از بامیه استفاده می شود. در اینجا دمباله بامیه را جدا کرده و آنها را با سیر درسته سرخ می کنیم. در دقیقه آخر، رشته پلویی را در آب بریزید و با برنج مخلوط کنید. یکی از رسوم مردم این استان در هنگام آماده کردن کوفته شب عید این است که در میان یکی از کوفتهها سکهای قرار میدهند و اعتقاد دارند هر کدام از اعضای خانواده که این کوفته نصیبش شود، سال پر برکتی خواهد داشت. وارد رستوران مرشد که شوید متوجه خواهید شد که در یک رستوران اصیل وارد شدهاید.
بخشی دیگری از آب چشمه پس از عبور از پارک مسیر جویهای شهر را طی میکند و لطافت و سرسبزی را به درختان و گلهای سطح شهر هدیه میکند. این پارک یکی از قدیمیترین پارکها در استان چهار محال و بختیاری است و هرساله در فصل بهار و تابستان میزبان ورود خیل مسافران است. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این پارک دارا بودن درختان قدیمی و کهنسال است که زیبایی خاصی به این پارک دادهاست.
- این چشمه علاوه بر تأمین آب کشاورزی، یکی از سرشاخههای کارون است و چشمانداز زیبایی را برای شهر لردگان بهوجود آوردهاست.
- سپس آنرا با برنج نیم پخته گلوله کرده در آب قرار می دهند و کمی برنج و سبزی در آن می ریزند و پس از جوش آمدن آنرا داخل آتش کرده و حرارت می دهند تا کاملاً پخته شود این غذا مناسب افرادی است که سرماخوردهاند.
- محیط این رستوران برای جمعهای خانوادگی و یا سپریکردن عصرانه همراه با دوستان، بسیار مناسب است.
- در این غذا از باقلای پخته شده، نمک و فلفل، ماست، سیر، پیاز، شوید و گرد لیمو استفاده می شود.
- از غذاهای پر طرفدار و مجلسی قوم بختیاری پلو خورش به می باشد که طبع معتدل به گرم دارد و خواص فراوانی دارد .
- در حین پخت کباب بختیاری، هر چند دقیقه یکبار با فرچه یا چنگال کره را بر روی کباب بمالید تا نرم و لذیذ تر شود.
یکی از غذاهای مجلسی قوم بختیاری می باشد که طبع معتدل به گرم دارد و خواص فراوانی دارد. به ، پیاز، آلو ،شکر، روغن، گوشت، رب گوجه و نمک مواد تشکیل دهنده آن است.پیاز هارا با گوشت و فلفل سرخ می کنیم سپس یک لیوان آب در آن میریزیم و سایر مواد را اضافه می کنیم. در پایان آب انار و رب را با هم مخلوط کرده و به آش اضافه می کنیم و مرتبا هم میزنیم تا آش انارقوام یابد . کاملاً در غذاهای ایرانی ، وقتی کباب از مرغ و گوشت بره درست می شود ، آن را بختیاری می نامند. در گذشته گوشت بره همیشه به سبک کباب برگ و مرغ به سبک جوجه کباب طبخ می شد.
مثلا اگر دوست دارید مراسم چراغ بران شهرکرد را از نزدیک ببینید، باید در لحظه سال تحویل خودتان را به امامزاده حلیمه و حکیمه برسانید. در این مراسم مردم بومی هنگام تحویل سال نو، با فانوسهای نفتی در بارگاه این امامزادگان جمع میشوند و سادات برای تبریک سال جدید شمع و چراغ روشن میکنند. در ماه محرم نیز مراسم متنوعی برگزار میشود، از تعزیه حضرت قاسم در روز هفتم و نهم محرم گرفته تا مراسم آیینی و ویژه در روز عاشورا که همگی در شهر طاقانک برگزار میشود.
بعید است که در میان تمام این رستورانها، جایی مطابق سلیقه خود پیدا نکنید. حالا که حرف سفر و تفریح است، این را نیز بدانید که برای خرید بلیط هواپیما شهرکرد میتوانید بهصورت آنلاین و از طریق سایت ره بال آسمان اقدام کنید. این غذا از خوشمزهترین غذاهای استان چهارمحال و بختیاری بوده و شهرت زیادی دارد. کباب بختیاری یکی از کباب های بسیار محبوب مجله خبری غذا و خوشمزه ایرانی است که با روش های متنوعی تهیه می شود. این کباب خوشمزه در برخی شهرها فقط با گوشت گوسفندی تهیه می شود.
طرز تهیه حریره بادام زمینی و جودوسر
مردم بختیاری ایران با استفاده از چربی بره و دم این کباب را می پختند. اول اینکه فقط در استان چهارمحال و بختیاری ایران ساخته شده است. به زودی راه خود را به شهرهای دیگر و حتی کشورهای دیگر در خاور میانه هموار کرد.آنها آن را مانند سایر کباب ها با Chelow سرو می کنند.
بهعلاوه از یاد نبرید که طعم غذاهای محلی خوشمزه مثل کباب بختیاری، آش اوماج، کالاجوش، آش دوغ را هم حتما بچشید؛ اگرنه طعمهای بینظیری را از دست خواهید داد. آبوهوای کوهستانی این استان زمستانهایی سرد و پر برف و تابستانهای خنک و مطبوع را برایش به ارمغان آورده است. همانطور که در نقشه چهارمحال و بختیاری مشاهده می کنید، 10 شهرستان (ازجمله شهرکرد(مرکز استان)، بروجن، کوهرنگ، اردل و لردگان) و 43 شهر را در خود جای داده است.
این بازیگر از دید علم خوش چهره ترین مرد دنیا است
این یک غذای رسمی است و می توانید آن را برای میهمانان رسمی خود سرو کنید. می بینید که این کباب در مهمانی های عروسی یا مجله خبری غذای های ارگانیک مراسم خاکسپاری سرو می شود. رستوران شمال شهر برای لوکسپسندانی که عاشق غذاهای سنتی ایرانی هستند، بهترین انتخاب است.
غذاهای چهارمحال بختیاری
آرد را الک می کنند کمی آب به آرد می زنند و می مالند تا دانه دانه شود. آب را جوش آورده نوعی سبزی کوهی بنام بوسور یا لیز که لعاب دارد و برای سرماخوردگی مفید است شسته به آب جوش می زنند و آرد را اضافه می کنند. زنان ایل از عدس، خوراکی را می پزند که آنرا اوگندی می گویند در لهجه بختیاری به معنای عدس و آب است که از عدس و روغن و ادویهبه همین نام تهیه می شود.