بهعلاوه از یاد نبرید که طعم غذاهای محلی خوشمزه مثل کباب بختیاری، آش اوماج، کالاجوش، آش دوغ را هم حتما بچشید؛ اگرنه طعمهای بینظیری را از دست خواهید داد. آبوهوای کوهستانی این استان زمستانهایی سرد و پر برف و تابستانهای خنک و مطبوع را برایش به ارمغان آورده است. همانطور که در نقشه چهارمحال و بختیاری مشاهده می کنید، 10 شهرستان (ازجمله شهرکرد(مرکز استان)، بروجن، کوهرنگ، اردل و لردگان) و 43 شهر را در خود جای داده است.
غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری
مثلا اگر دوست دارید مراسم چراغ بران شهرکرد را از نزدیک ببینید، باید در لحظه سال تحویل خودتان را به امامزاده حلیمه و حکیمه برسانید. در این مراسم مردم بومی هنگام تحویل سال نو، با فانوسهای نفتی در بارگاه این امامزادگان جمع میشوند مجله خبری غذای های ارگانیک و سادات برای تبریک سال جدید شمع و چراغ روشن میکنند. در ماه محرم نیز مراسم متنوعی برگزار میشود، از تعزیه حضرت قاسم در روز هفتم و نهم محرم گرفته تا مراسم آیینی و ویژه در روز عاشورا که همگی در شهر طاقانک برگزار میشود.
سفرهخانه چوبین
وقتی میخواهید به رستوران چوبین وارد شوید، با دری چوبی مواجه خواهید شد که شما را به داخل خانهای قدیمی هدایت میکند. در دو طرف حیاط این خانه تختهایی با قالیهای رنگارنگ برای نشستن شما قرار گرفتهاند. وسط حیاط نیز جوی آبی با کاشیهای فیروزهای در جریان است که صفا و صمیمیتی دلنشین به فضای رستوران میدهد.
- در ماه محرم نیز مراسم متنوعی برگزار میشود، از تعزیه حضرت قاسم در روز هفتم و نهم محرم گرفته تا مراسم آیینی و ویژه در روز عاشورا که همگی در شهر طاقانک برگزار میشود.
- این غذا از جمله غذاهای محلی استان چهار محال و بختیاری است که به علت تولید مواد اولیه آن در مناطق مختلف استان به عنوان یک غذای بومی استان شناخته شده است.
- به هر شکل، مردم این استان عاشق تاسکباب هستند و تاس کباب جز غذاهای اصلی آنها به حساب میآید.
- تکههای گوشت همراه با پیاز در قابلمهای دربسته پخته میشوند، سپس دانه انار با مقداری آب پخته میشود تا عصاره آن در آب آزاد شود.
مردم بختیاری ایران با استفاده از چربی بره و دم این کباب را می پختند. اول اینکه فقط در استان چهارمحال و بختیاری ایران ساخته شده است. به زودی راه خود را به شهرهای دیگر و حتی کشورهای دیگر در خاور میانه هموار کرد.آنها آن را مانند سایر کباب ها با Chelow سرو می کنند.
یکی از غذاهای مجلسی قوم بختیاری می باشد که طبع معتدل به گرم دارد و خواص فراوانی دارد. به ، پیاز، آلو ،شکر، روغن، گوشت، رب گوجه و نمک مواد تشکیل دهنده آن است.پیاز هارا با گوشت و فلفل سرخ می کنیم سپس یک لیوان آب در آن میریزیم و سایر مواد را اضافه می کنیم. در پایان آب انار و رب را با هم مخلوط کرده و به آش اضافه می کنیم و مرتبا هم میزنیم تا آش انارقوام یابد . کاملاً در غذاهای ایرانی ، وقتی کباب از مرغ و گوشت بره درست می شود ، آن را بختیاری می نامند. در گذشته گوشت بره همیشه به سبک کباب برگ و مرغ به سبک جوجه کباب طبخ می شد.