اگر مرغ شما پخت، اما خورش به روغن نیفتاد، مرغ را از غذا دربیاورید تا خورش غلیظ و جا افتاده شود. در تهیه این نسخه از فسنجان بهجای رب انار از ماست یا کشک استفاده میشود و به همین دلیل، طعم این فسنجان با هر فسنجانی که تاکنون امتحان کردهاید، متفاوت است. شهرهای شمالی ایران از جمله مازندران بهغیر از جاذبههای منحصربهفرد، غذاهای بسیار خوشمزهای دارند که فرهنگ این منطقه را بهخوبی نشان میدهند. غذاهای مازندرانی شامل دنیایی از غذاهای سالم و خوشمزه میشوند که حتی افراد بیمار مثل کسانی که مبتلا به دیابت و فشار خون هستند، میتوانند این غذاها را با خیال راحت میل کنند.
در لیست انواع غذاهای ایرانی، برخی غذاها قدمت طولانی دارند و البته ممکن است به یک شهر یا منطقه خاص کشور باشند. این غذاها معمولا جزو غذاهای پرطرفدار ایرانی به حساب میآیند. غذاهای مجلسی اصالتا ایرانی را میتوانید به راحتی در منوهای رستورانها پیدا کنید ولی این غذاها را خودتان هم میتوانید در خانه درست کنید. معمولا غذاهای ایرانی مجلسی امتحان خود را پس دادهاند و با ذائقه ایرانیها کاملا سازگاری دارند. آش ها جزو سالم ترین و مغذی ترین غذاها در لیست غذاهای ایرانی بخصوص در ماه رمضان و مراسم های مذهبی هستند.
بنابراین اگر به غذاهای تند علاقه دارید و میخواهید به این شهر سفر کنید، پوکورا بوشهری را از دست ندهید. این میان وعده در اصل با سس ماست و نعنا یا سس ترش و شیرین سرو میشود. برای تهیه این میانوعده از سبزیجات، آرد و ادویههای مختلف استفاده میکنند. کوفته تبریزی معروفترین نوع کوفته است و همین شهرت هم دلیل بر طعم فوقالعاده این غذاست. انواع مختلفی از کوفتهها برگرفته از کوفته تبریزی است؛ اما اصیلترین نوع کوفته را میتوان در سفر به این شهر زیبا امتحان کرد. پاچه پلو شیرازیپاچه پلو یا کله پاچه پلو، یکی دیگه از غذاهای عجیب است که از غذاهای محلی استان فارس و شهر شیراز است.
بهترین غذاهای محلی ایرانی
چشیدن طعم غذاهای اصیل جایی که به آن سفر میکنید هم به شناخت بیشتر مردم آن منطقه به شما کمک میکند. در سفر یا زندگی در کیش هم چشیدن طعم اصیل غذاهای بومیان کیش را از دست ندهید. پنیر را ریز کنید، گردو را خرد کنید، سبزیها را هم روی آنها بریزید. نان لواش خشک یا نان تبریزی را در ظرفی خرد کنید و روی آن کمی دوغ بریزید. برای داشتن دویماج تبریزی حرفهای، به مخلوطتان شکل بدهید و مثل کوفته ریزه خوشگلش کنید. دیگر میماند تزیین آن که با تکههای گردو و سبزی انجامش میدهید.
طرز تهیه کباب کنجه لاری (فارس)
مرغ شکم پر یکی از اصیلترین غذاهای مازندران است که خیلی هم اعیانی به شمار میرود. این غذا را معمولاً در مهمانیها میپزند و در مجالس مهم سرو میشود. برای پخت این غذا شکم یک مرغ درسته را خالی میکنند و با مواد مخصوص پر میکنند. این مواد مخصوص از سبزیجات، پیاز داغ، اناردون، گردو، زرشک یا آلوچه، قیسی، آلو و آب نارنج تشکیل میشود.
- در ادامه، قابلمه را دوباره روی شعله بگذارید و اجازه دهید تا دم بکشد.
- سپس روی آن را با مرغ، خرمای تفت داده شده، کشمش و زرشک سرخ شده، خلال پسته و خلال بادام و پیاز داغ تزئین کنید.
- مشهدیها روی شله خورشت قیمه هم میریزند که باعث خوشمزهتر شدنش میشود.
- این غذا انواع مختلفی دارد و در مناطق گوناگون کشور با توجه به سبزیجات و مواد موجود در آن بخش و متناسب با سلیقه خانم های خانه دار به شیوه های مختلف و طعم های متفاوت تهیه می شود.
همچنین وجود سیب در این خورشت طعم بسیار خاصی به آن میدهد. یکی دیگر از غذاهای محلی تهران است که در مناطق خاصی از تهران طبخ میشود و شامل حبوبات و سبزیهای فراوان است. زنجان از شهرهای سردسیر ایران است و دارای انواع غذا و آش و شیرینی سنتی در فرهنگ قدیمیاش است. اگر آب در حال جوشیدن بود لازم است که مقداری نمک به آن اضافه کنید. بورانی اسفناج یک پیش غذای سنتی ایرانی است که بسیار ساده آماده میشود.
باقلاقاتق، یکی از غذاهای خوشمزه شمالی است که گیلانیها در پخت آن، تبحر خاصی دارند. این غذای خوشمزه و مقوی از باقلای رشتی، شوید و تخممرغ تشکیل میشود و معمولا آن را با برنج کته، سیر تازه، ماهی شور و اشپل ماهی سرو میکنند. باقلاقاتق یا باقالی قاتوق، یکی از قدیمیترین خورشهای محلی استان گیلان است که در تمام شهرهای شمالی، بهخصوص شهرهای استان گیلان، پخته میشود. قاتق در زبان محلی بهمعنای خورش و خوراک است و باقلا یا «پاچ باقلا» که به نام باقلای سفید نیز شناخته میشود، ماده اصلی تشکیلدهنده این غذا است. حبوبات را بهصورت جداگانه از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود و زودتر بپزند. یک قابلمه بزرگ را تا نیمه آب کنید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید.
در طرز تهیه خورش طلا کوله علاوه بر مرغ، از سبزیجات معطر و گردو هم استفاده میشود. در فهرست غذاهای ایرانی، «خورش کنگر» یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که اواخر تابستان تا اوایل زمستان میتوانید با کنگر تازه آن را درست کنید. در طرز تهیه خورش کنگر از سبزیهایی مثل جعفری و نعنا هم استفاده میشود.
چرا که به جای آب در پخت این خورشت از دوغ استفاده می شود و چه بهتر که دوغ هم محلی و ترش باشد. البته که بایددر استفاده از لیمو عمانی دقت کنید که ترشی خورشت نهایی به قاعده باشد. پیاد داغ، زردچوبه، لپه را مخلوط میکنید و گوشت را اضافه میکنید. اگر مهمانی با تم سنتی مجله خبری غذای های ارگانیک برگزار می كنید، لازم است كه آبگوشت را به عنوان غذای اصلی سرو كنید. به شما توصیه میكنیم آبگوشت یا دیزی را حتما با نان سنگك و پیاز میل كنید. رستوران بابا قدرت در زمره رستورانهای لوکس و گرانقیمت سنتی تهران قرار میگیرد و کیفیت خدمات بسیار مطلوبی دارد.