در طرز تهیه آلبالو پلو میتوان از انواع گوشت قرمز و سفید استفاده کرد. «شامی کباب» یا کتلت گوشت و سیب زمینی از محبوبترین انواع غذاهای ایرانی است که معمولا به عنوان یک پیشغذا یا غذای ایرانی بدون برنج در مهمانیها هم استفاده میشود. طرز تهیه شامی کباب در شهرهای مختلف متفاوت است البته همه آنها شباهتهایی به هم دارند. از میان غذاهای ایرانی متعلق به جنوب کشور، «خورش قلیه ماهی» یکی از محبوبترین غذاهاست. در طرز تهیه خورش قلیه ماهی معمولا از سبزیجات محلی هم استفاده میشود و در اصل جنوبیها سبزی مخصوص قلیه دارند که برای درست کردن این غذای خوشمزه ایرانی استفاده میکنند. اصالت این غذای ایرانی لذیذ به اردبیل میرسد و معمولا برای نذری یا در عزاداریها پخته میشود.
غذای سنتی مونا در تورنتو با منویی متفاوت همان گزینهای است که شما به دنبالش هستید. جایی که خیالتان راحت باشد میتوانید روی آن حساب کنید و آسودگی خاطر دیگر دغدغه تهیه غذا برای مهمانی و دورهمیهای خود را نداشته باشید. خورش ساک یک خورش خوش عطر و طعم گرگانی است که بیشتر در مراسمات مذهبی و نذریها پخته میشود و طعم اصیل این غذای محلی را فقط در استان گلستان میتوانید بچشید. ارومیه خورش شباهت زیادی به خوراک لوبیا چیتی دارد و در تهیه آن از ترکیب لوبیا چیتی، گوشت، بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز، غوره، نمک، فلفل و ادویه استفاده میشود. برای تهیه این غذای محلی، کنگر را در سس غلیظی از تخممرغ، آرد، زعفران، کره و آب میخوابانند و بعد در روغن سرخ میکنند. این غذا را از گیاهی به اسم ریواس که در کوهستانهای کردستان بسیار دیده میشود، تهیه میکنند و گوشت، پیاز، نعنا و جعفری از دیگر مواد اصلی این غذای محلی خوشمزه هستند.
آش گوشت (زیر برنجی) خرم آباد
این خوراک با نامهای متفاوت در برخی دیگر از شهرهای جنوبی و هرمزگان نیز طبخ میشود؛ اما مشهورترین نام آن، دمی لخ لخ یا لخلاخ بوشهری است. این غذا با دو دستور پخت متفاوت درست میشود که تفاوت عمده آنها در استفاده از لیمو عمانی یا تمر هندی است. یکی از ویژگیهای اصلی این خوراکی محلی، طعم شیرین آن است و از همین رو بیشتر برای دسر مصرف میشود.
- سپس سیبزمینیها و پیازهای نگینی خرد شده را در تابه بریزید و آنها را تفت دهید تا حسابی طلایی و ترد شوند.
- شما میتوانید بهجای روغن مایع از روغن حیوانی استفاده کنید تا عطر و طعم گمنه بهتر شود.
- لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود و زودتر بپزد.
«داش» در زبان ترکی به معنای «سنگ» است و به همین دلیل نام این غذا را سرداشی گذاشتند. این غذا شبیه به کباب تابهای است؛ اما برای تهیه آن از روغن استفاده نمیشود. بلکه آن را با سیبزمینی و آب سبزیها در تنور یا فر میپزند. خورش هویج یکی دیگر از بهترین غذاهای مجله خبری غذای های ارگانیک محلی ایرانی است که در تبریز و در اصل، با زردک طبخ میشود. اما به دلیل در دسترس نبودن زردک، از هویج برای پخت این غذا هم استفاده میشود. برخلاف تصور بسیاری افراد، این غذا طعم شیرینی ندارد و بهدلیل استفاده از آلو در ترکیب آن، طعمی ملس و بهشتی دارد.
سفارش انواع غذاهای سنتی ایرانی
پیازهای خرد شده را در یک تابه سرخ کنید تا نرم و سبک شوند. سپس فلفل دلمهای خرد شده را به پیازها بیفزایید و آنها را نیز تفت دهید. در ادامه فیلههای ماهی را در روغن بریزید و کمی سرخ کنید.