یکی دیگر از غذاهای چهارمحال و بختیاری که توسط مردم این استان پخته میشود خورش آلو است. برای تهیه خورش آلو به سبک مردم چهارمحال و بختیاری، گوشت گوسفند همراه با پیاز، ادویه و رب انار پخته میشود و مقدار زیادی آلو سیاه خشک شده به آن اضافه میشود. یکی از لذیذترین غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری خوراک جگر است. برای تهیه غذا جگر را روی آتش کباب می کنند سپس آنرا خرد کرده داخل چربیهای گوسفندی می پیچند و دوباره کباب می کنند این غذا بسیار پر انرژی بوده وهمچنین برای کم خونی مفید است آما افرادی که مبتلا به چربی خون هستند نباید از این غذا استفاده کنند.
فیله مرغ و فیله گوساله یا گوسفند با استفاده از موادی مثل زعفران، آبلیمو، ادویه و پیاز طعمدار میشوند. این ترکیبات علاوه بر دادن طعم مناسب به گوشت، باعث میشوند بافت گوشت نیز نرمتر شود و راحتتر پخته شود. این غذا از جمله خوراک هایی است که در استان چهار محال و بختیاری پخته و به علت تولید مواد اولیه آن در مناطق مختلف استان به عنوان یک غذای بومی استان شناخته شده است. این غذا از طعم خاص رنگ و بو خواص فراوانی برخوردار و مانند دیگر خوراکها استان چهار محال و بختیاری با توجه به تولیدات کشاورزی منطقه تهیه می شود. اپلیکیشن رستوران بختیاری الیگودرز به منظور راحتی کاربران در کافه بازار اندروید منتشر گردید ، لذا از این پس شما مشتریان محترم میتوانید برنامه را از لینک زیر دانلود و در تلفن همراهتان نصب نمایید .
قلیه تخم مرغ نیز یکی از غذاهای خوزستان است که سریع حاضر می شود و در مواردی که نیاز به فراهم آوردن فوری غذا هستید، بسیار کاربرد دارد. تخم مرغ، سبزی قلیه یا همان گشنیز و شنبلیله، روغن، گرد لیمو، رب گوجه فرنگی، نمک و زردچوبه، پیاز و سیر را با هم مخلوط می کنیم و سپس تمبر هندی و آرد را که در کمی آب حل کرده ایم به آن اضافه می کنیم. برای تهیه گوجهپلو، گوجهفرنگی پوره شده همراه با ادویه پخته میشود و سپس به آن برنج اضافه خواهد شد تا همراه با هم دم کشیده شوند. به صورت جداگانه، گوشت گوسفند همراه با ادویه و پیاز در آب پخته و در نهایت همراه با گوجهپلو سرو میشود. گوجهپلو یک غذای ساده اما خوشمزه است که در سفر به جاذبههای چهارمحال و بختیاری حتما باید آن را امتحان کنید.
در این غذا از ماهی کباب که بهترین نوع ماهی تن است، استفاده می شود. سپس استخوان هایش را جدا می کنند و همراه پیاز، سیر و ادویه در روغن سرخ می شود. مردم استان چهارمحال و بختیاری به آش علاقه زیادی دارند، آنها در مناسبتهای مختلف یا حتی در دورهمیهای ساده خود انواع مختلف آش را میپزند. «چهارمحال و بختیاری بام ایران، سرزمین هزار چشمه + تصاویر». پیرغار در جنوب روستای دهچشمه، به فاصله ۶ کیلومتری فارسان و ۳۸ کیلومتری شهرکرد قرار دارد. بر روی قسمتی از تپهٔ سنگیِ مشرف به این گردشگاه، سه کتیبه به خط نستعلیق به دستور سردار ظفر بختیاری حک شدهاست.
آو تفتاله در حقیقت یکی از انواع آشهای استان چهارمحال و بختیاری است. انواع آلو از جمله محصولات باغی معروف در استان چهارمحال و بختیاری هستند و مردم این استان با این میوه غذاهای مختلفی طبخ میکنند. ابتدا گوشت با استخوان را به یک عدد پیاز خورد شده به همراه کمی روغن تفت داده شده سپس ادویه و فلفل را اضافه کرده مجله خبری غذای های ارگانیک و با مقداری آب روی حررات گذاشته تا کاملا پخته شود. ابتدا پیاز خورده شده را با مقداری روغن که از قبل داغ شده است حرارت داده تا رنگ طلایی به خود بگیرد سپس گردوی آسیاب شده را اضافه کرده و به همراه نمک ، فلفل، و ادویه خوب تفت داده و مقداری آب اضافه میکنیم واجازه می دهیم که غذا بجوشد ومقداری قوام یابد.
قلعه تپه لادیز ، قلعه ای تاریخی در استان سیستان و بلوچستان
تاس کباب غذایی است که در استانهای مختلف پخته میشد، اما گفته میشود از غذاهای چهارمحال و بختیاری است. به هر شکل، مردم این استان عاشق تاسکباب هستند و تاس کباب جز غذاهای اصلی آنها به حساب میآید. مردم استان چهارمحال و بختیاری نیز آش دوغ مخصوص خود را دارند. از آنجایی که دامپروری در این استان رونق دارد و دامداران این فرصت را دارند که دام خود را از بهترین گیاهانی که در دامنه کوهها میروید تغذیه کنند، لبنیات با کیفیتی نیز در این استان تولید میشود. دوغ از جمله محبوبترین لبنیات در بین مردم استان چهارمحال و بختیاری است. برای تهیه کباب بختیاری، برخلاف سایر انواع کباب، از دو نوع گوشت استفاده میشود.
بخشی دیگری از آب چشمه پس از عبور از پارک مسیر جویهای شهر را طی میکند و لطافت و سرسبزی را به درختان و گلهای سطح شهر هدیه میکند. این پارک یکی از قدیمیترین پارکها در استان چهار محال و بختیاری است و هرساله در فصل بهار و تابستان میزبان ورود خیل مسافران است. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این پارک دارا بودن درختان قدیمی و کهنسال است که زیبایی خاصی به این پارک دادهاست.
تالاب چغاخور
اگر به استان چهارمحال و بختیاری سفر کرده باشید حتما درختان گردو سر به فلک کشیده را از پشت دیوار حیاط خانهها دیدهاید یا شاید تجربه دیدن باغهای گردو را در این استان داشته باشید. گردوهایی که در این استان کشت میشوند دارای کیفیتی بالا هستند و مردم این استان نیز با استفاده از گردوهای خوشمزه خود غذاهای مختلفی میپزند. آش کشک از غذاهای چهارمحال و بختیاری است که کم و بیش مشابه آش کشک معمول است، تفاوت آن در این است که مردم چهارمحال و بختیاری به آش کشک تکههای سیرابی اضافه میکنند، به همین دلیل زمان پخت این آش کمی طولانیتر از حد معمول است. بدون شک خوشبوترین و خوشطعمترین بهها را میتوان در استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری پیدا کرد. با داشتن چنین بههای مرغوبی، مردم این دو استان در آشپزی خود نیز از این میوه استفاده میکنند.
تمام اعضای خانواده به خانه افراد بزرگ فامیل میروند و با کمک هم کوفته شب عید را میپزند. گوشت چرخکرده، پیاز، ادویه و سبزی باهم ترکیب میشوند و در میان آن گردو، کشمش و آلو قرار میدهند. اما کوفتههای شب عید که از غذاهای چهارمحال و بختیاری است، تنها با این مواد پر نمیشوند. کوفته در استانهای مختلف ایران پخته میشود و یکی از غذاهای محبوب ایرانی است.
- کارخانه بِه مالت هفشجان باعنوان اولین و تنها کارخانه مالتسازی ایران و خاورمیانه در شهرک صنعتی هفشجان قرار دارد.
- این آبشار بیش از یکصد متر ارتفاع دارد و در مجاورت رود کارون قرار دارد.
- فیله مرغ و فیله گوساله یا گوسفند با استفاده از موادی مثل زعفران، آبلیمو، ادویه و پیاز طعمدار میشوند.
- با داشتن چنین بههای مرغوبی، مردم این دو استان در آشپزی خود نیز از این میوه استفاده میکنند.
- غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری، بسیار متنوع اند.
- اولین چیزی که دربدو ورود چشم هربینندهای راخیره میسازد آبنمای زیبای این پارک که بر روی استخرهای پارک قرار دارد.