به عنوان نوشیدنی هم میتوان به سراغ شربتهای خانگی رفت. البته بیشتر جنوبیها این غذا را با نوعی نوشیدنی به نام «زینتو» میل میکنند که آب توتی شبیه به شاتوت است. ابتدا حبوبات را همراه گوشت و چربی پخته و پیاز را به آن اضافه می کنیم و در انتها گوجه ها را اضافه می کنند. برای تهیه ته دیگ که در انتهای قابلمه برنج را با روغن مخلوط می کنند اما انواع دیگری از ته دیگ وجود دارد مانند سیب زمینی .
۱۳- خبیصه، یک شیرینی در بین غذاهای سنتی کیش
را معرفی میکنیم تا به مطالعه درباره انواع غذایی ایرانی بیشتر بپردازید. «ته چین آلبالو» یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که به خاطر وجود آلبالو و زعفران ظاهر فوقالعاده جذابی دارد. طعم این ته چین خانگی بسیار لذیذ است مجله خبری غذای های ارگانیک و برای پذیرایی از مهمانها و همچنین دورهمیهای خانوادگی نیز بسیار مناسب است. در طرز تهیه خورش لوبیا چیتی میتوانید به دلخواه از گوشت یا قارچ استفاده کنید. این خورش لذیذ برای روزهای فصل زمستان یک انتخاب بسیار خوب است.
طرز تهیه آبگوشت قرمه سبزی (همدان)
تنوع غذا در گیلان خیلی زیاد است و پایهی بیشتر غذاهاش از سیر و سبزیهای معطر محلی است. اگر در آش آبغوره مقدار گوجهفرنگی را زیاد کنید، دیگر نامش آش گوجهفرنگی خواهد شد. این بار که برای میز غذا دنبال کوکوی جدیدی بودید، به این غذای تبریزی فکر کنید. عدس پلو، ترش تره، دمی گوجه و کلم پلو غذاهای مناسبی برای پذیرایی از این عزیزان هستند. در بین ایرانی ها از قدیم برای مهمانی های لاکچری از این غذا استفاده می شده است. نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ تزئین کرده و آن را نوش جان کنید.
مصرف کم نمک، شکر و روغن و استفاده زیاد از سیر و پیاز نیز از جمله ویژگیهای این غذاها هستند. شما میتوانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای استان مازندران و طرز تهیه آنها آشنا شوید. مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده، پنج غذای محلی استان گیلان هستند که نحوه طبخ سنتی آنها به ثبت ملی رسیده است. جالب است بدانید که سن امید به زندگی در گیلان، چند سال بیشتر از میانگین کشوری است و گفته میشود که یکی از دلایل این مسئله، مصرف زیاد ماهی در این منطقه است.
از قدیم الایام یکی از غذاهای اصلی و عضو ثابت سفره ایرانی ها شامی کباب بوده و محبوبیتش علاوه بر طعم لذیذ و خوشمزه آن به نوعی به علت نوستالژیک بودن آن هم می باشد. سرزمین ایران تنوع آب و هوایی و فرهنگی زیادی دارد، بنابراین شاهد گستردگی غذایی زیادی در آن هستیم. به هر منطقهای از آن سفر کنید با کلی پیش غذای سنتی ایرانی آشنا میشوید. پیش غذاهای سنتی ایرانی گاهی آنقدر کامل و مغذی هستند که بهعنوان یک غذای کامل نیز مصرف میشوند.
کبابسرای حاج علی در ابتدای شهرک جامی، بین جامی ۱ و ۳ گرگان قرار دارد. کبابسرای حاج علیمعروفترین کبابی گرگان است که میگویند کباب یونانی را او بهگرگانآورده است. در این قیمه خبری از گوشت تکهای نیست بلکه گوشت قیمه بوشهری با گوشت کوب له شده و مثل حلیم کش میآید.
در منوی غذای ایرانی، نمیتوان از «کوفته تبریزی» چشم پوشی کرد. در طرز تهیه کوفته تبریزی از مواد ساده و مقوی استفاده میشود. البته طرز پخت این غذا ایرانی خوشمزه فوت و فنهایی دارد که کدبانوهای ترکزبان، به خوبی آن را بلد هستند. کوفته تبریزی با سویا هم درست میشود که میتوان گفت جزو جدیدترین غذاهای ایرانی و برای گیاهخوارها مناسب است. طرز پخت انواع غذاهای ایرانی مجلسی آنقدرها هم که به نظر میرسد، سخت نیست.
- لوبیا پلو از جمله محبوبترین پلوهای ایرانی است که همواره در طول تاریخ نه تنها از محبوبیتش کم نشده که با طرز پختهای متنوع، لذیذتر و محبوبتر هم شده است.
- قوروت در ابتدا بهصورت جامد یا پودر تهیه میشود؛ سپس آن را در آب حل میکنند تا عصاره بنفشی به دست آید.
- مرغ شکم پر وقتی از غذاهای محلی مازندران صحبت میکنیم، نمیشود از مرغ شکم پر حرف نزنیم.
- پیازهای خلالی خرد شده را کمی با کره و روغن تفت دهید تا سبک و کاراملی شوند.
شما میتوانید حبوبات را جداگانه بپزید تا آش شما زودتر آماده شود. آب مورد استفاده برای پخت کوفتهها نباید بیش از حد باشد؛ زیرا در غیر اینصورت کوفتهها از هم باز میشوند و ظاهر خود را از دست میدهند. لوبیا سفید و گندم را حتما از قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ آنها معده شما را اذیت نکند. برخی افراد، خلالها را در شهد میجوشانند تا کاملا شیرین شوند.
طرز تهیه هویج پلو شیرازی با مرغ برای ۴ نفر
شما میتوانید مرغ را با پیاز خلالی شده بپزید تا طعم بهتری پیدا کند. برخی افراد خرما پلو را بهجای برنج ساده با رشته پلو سرو میکنند. اگر احساس کردید که آش شما غلظت کافی را دارد، آرد را از طرز تهیه حذف کنید.
این غذای مقوی و سرشار از مواد مغذی با بلغور گندم، پیاز و ادویه درست میشود. گمنه یا «للک» در گویش بوشهری، جایگزینی برای پلو است و میتوان آن را با انواع خورشهای جنوبی سرو کرد. لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود و زودتر بپزد. در ادامه گوشت، زردچوبه و فلفل را به پیازهای سرخ شده بیفزایید و آنها را با هم تفت دهید تا رنگ گوشتها تغییر کند.