در این مرحله پیازها را نگینی خردکنید و در تابهای با مقداری روغن تفت دهید. سبزیها که شامل گشنیز و جعفری است را به پیازداغ اضافه میکنید و کمی تفت دهید تا آب آنها گرفته شود. سمبوسه دارای مواد میانی است که بهدلخواه و اندازه موردنیاز خود ترکیب میشود.
آیا فهمیدن دستور پخت غذاهای خوشمزه ایران برای ما کافی است؟
بسیاری از افراد این غذا را چیزی مشابه زرشک پلو میدانند، ولی تفاوت آنها بسیار زیاد و مخلفات موجود در قیمه نثار به مراتب بیشتر است. قیمه نثار به طور کلی با برنج، گوشت، خلال بادام، پسته و پیاز داغ طبخ میشود. البته در بسیاری از دستورهای پخت این غذا به استفاده از پوست پرتقال، هویج و سایر مخلفات هم اشاره شده است. در خود شهر قزوین ادویهای با نام قیمه نثار وجود دارد که به طور تخصصی تهیه میشود و با اضافه کردن آن به غذا میتوان طعم بینظیرش را چشید. یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی با برنج که اصالت کردی دارد، «سیب پلو کرمانشاهی» است.
شاید بتوان پرچمدار غذاهای ایرانی را قرمه سبزی دانست که در غذاهای شرکتی هم اگر کیفیت خوبی داشته باشد بسیار پرطرفدار است. رازی که در قرمه سبزی وجود دارد قطعا تبحر و حرفه ای بودن در جا انداختن غذاست که بتوانند غذا را به صورت جا افتاده ای در بیاورند. این غذا را معمولا با برنج زعفرانی و تهدیگ با نان لواش میل میکنند.
غذاهای محلی مازندران
قاتق در زبان محلی بهمعنای خورش و خوراک است و باقلا یا «پاچ باقلا» که به نام باقلای سفید نیز شناخته میشود، ماده اصلی تشکیلدهنده این غذا است. میرزاقاسمی یکی از اصیلترین غذاهای محلی استان گیلان است که با گوجهفرنگی، بادمجان کبابی، سیر، ادویهجات و تخممرغ درست میشود. میرزاقاسمی در گیلان، بههمراه کته شمالی بهعنوان غذای اصلی یا پیشغذا سرو میشود؛ اما در برخی از نقاط کشور، بهخصوص تهران، این غذا با نان نیز خورده میشود. شیرین پلو یا نثار پلو، یکی از لذیذترین و مجلسیترین غذاهای سنتی استان قزوین است که طبخ و سرو آن در گذشته بسیار رایج و مرسوم بوده است. جالب است بدانید که در گذشته در مهمانیهای مجلل و رسمی، شیرین پلو، اولین انتخاب و قیمه نثار، دومین انتخاب بود. این پلوی خوشمزه قزوینیها معمولا با مرغ یا گوشت قرمز طبخ میشود.
دراینبین ما پنج نمونه را انتخاب کردیم و به شما با روشی ساده آموزش میدهیم. برنج مجبوس غذایی عربی و کاملا مجلسی است که از ترکیب برنج، ماهی یا گوشت یا مرغ، پیاز، گوجهفرنگی، دانههای گشنیز، رازیانه، زیره، فلفلسیاه، مجله خبری غذای های ارگانیک میخک، چوب دارچین، هل و زردچوبه تهیه میشود. تکههای گوشت، ماهی یا مرغ را در قابلمه ریخته و ادویههای مخصوص مانند میخک، فلفلسیاه، هل، دارچین و ادویههای محلی را بهعنوان چاشنی به آن اضافه میکنند.
برخی افراد علاوه بر نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز در خورش، مقدار کمی تخم شنبلیله هم میریزند؛ اما مراقب باشید که در مصرف این ادویه زیادهروی نکنید تا خورش شما تلخ نشود. شما همچنین میتوانید مقدار کمی سبزی شنبلیله خشک را جداگانه کمی تفت دهید و در پایان پخت در خورش بریزید تا طعم بی٬نظیری به آن بدهد و باعث به روغن افتادن خورش شود. کباب زردک یا کباب مشتی، یکی از انواع کبابهای سنتی استان اصفهان است که با گوشت چرخکرده، پیاز، زردک، آرد نخودچی و ادویهجات درست میشود.
- مرغها را در یخچال قرار دهید و اجازه دهید برای نیم ساعت مزهدار شوند.
- در طرز تهیه خورش فسنجان، نکته مهم، به روغن افتادن غذا است.
- به لیست غذاهای ایرانی، «خورش آلو اسفناج» را هم اضافه کنید.
- میزان ترش و شیرین بودن خورش فسنجان به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد پس میزان رب انار و شکر را خودتان تنظیم کنید.
- حالا نوبت آن است که قابلمه را روی شعله ملایم گاز بگذارید.