پیازهای خرد شده را با کمی روغن در یک قابلمه تفت دهید تا طلایی و سبک شوند. سپس گوشت را در قابلمه بریزید و آن را بههمراه پیاز تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در مرحله بعد، ادویه، زردچوبه، فلفل و رب گوجهفرنگی را به پیاز و گوشت بیفزایید و آنها را خوب مخلوط کنید و تفت دهید تا بوی خامی ادویه و رب گرفته شود. مقداری آب جوش روی گوشتها بریزید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت روی حرارت ملایم گاز بپزد. این غذای خوشمزه برخلاف نام آن، شباهت بسیاری به خورش قیمه سنتی ندارد و در تهیه آن از لپه یا حبوبات دیگری استفاده نمیشود. قیمه نثار، بیشتر شبیه به مرصع پلو و آجیل پلو است و مجلسیترین غذای استان قزوین به شمار میآید.
گوشفیل یک شیرینی خوشمزه است که از ترکیب ماست، تخم مرغ، زعفران، آرد و هل سابیده شده تهیه میشود و بعد از سرخ شدن در کنار دوغ غلیظ محلی اصفهان سرو میشود. دلمه برگ مودلمه برگ مو یکی دیگر از غذاهای محلی ترک زبانان است که در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو به نام آذربایجان ثبت شده. شله مشهدیاسم شله مشهدی را فک کنم همه شنیدید، شله یکی از غذاهای سنتی و معروف مشهد به حساب میآید و چون از حبوبات و گوشت تهیه میشود، بسیار مقوی است و ارزش غذایی بالایی هم دارد.
اما باید بدانید این کباب در گذشته با کمی تغییر و نام کباب دیگی مهمان سفره های ما ایرانیان بوده است. چلو گوشت هم که از غذاهایی است که نیازی به تعریف و تمجید ندارد و تمام کسانی که غذاهای حاوی گوشت را می پسندند، عاشق این غذای خوشمزه و گران قیمت می باشند. گوشت چرخکرده، پیاز، سبزی خوشبو، برنج و لپه کوبیده مواد اولیه این غذای بینظیر را تشکیل میدهند.
خورش آلو هویج
در واقع یک نوع نان خوشمزه و ترد است که روی ساج (نوعی سینی مخصوص) پخته میشود. این غذای اصیل و خوشمزه مازندرانی بسیار پرطرفدار است و یک غذای اعیانی حساب میشود. مالاتا مازندرانیمالابیج که مالاتا هم گفته میشود یکی از معروف ترین و پرطرفدارترین غذاهای دریایی مازندران است. آش آماج کرمانآش آماج یکی از آشهای پرطرفدار و قدیمی در کرمان است که با ترکیبی از سبزی، آردگندم، گیاهان دارویی، سرکه یا قره قوروت تهیه میشود.
- قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا برنج بپزد و نرم شود.
- در نهایت، گوشت پخته شده را با مخلفات در ظرف بکشید و برنج را روی آن بریزید.
- کوفته سیرابی و دنده پلو ایلامی از غذاهای محبوب این استان به شمار میروند.
- غذاهای محلی گرگان رنگ و بوی غذاهای عشایر و ترکمن را دارند و خوردنشان از واجبات سفر به این شهر زیبا و سرسبز است.
- نامگذاری این غذا هم به این دلیل است که ابتدا سر ماهی را میزنند تا فقط گوشت آن باقی بماند.
- گاهی از این غذا در گویشهای عامیانه با نام قیمه نسا یاد میشود که به اشتباه جا افتاده است.
باید این را هم بگوییم که در بعضی انواع میگو پلو که کاملاً ایرانی هستند، میتوان سیب زمینی نگینی شده و کشمش هم مشاهده کرد. این غذای سنتی محبوبیت و شهرت فراوانی در سراسر کشور دارد. این غذا از ترکیب موادی مانند هویج، گوشت سینهٔ مرغ، پیاز، زعفران، نمک، فلفل، شکر، آبغوره، برنج، روغن حیوانی و خلال پسته تهیه میشود و طعمی متفاوت و لذیذ دارد.
گاهی قبل از برداشتن حلوا از روی آتش، داخل آن هل یا زعفران هم اضافه میکنند. با گوشت چرخکرده، پیاز و آرد ذرت کوفته ریزه درست میکنند، مجله خبری غذای های ارگانیک عدس، لوبیا، برنج، سیبزمینی و هویج را در آب گوشت میپزند. سبزی آش را وارد ماجرا میکنند و میگذارند همه با هم جا بیفتند.