در فصل بهار که ایلات به ییلاق و سردسیر می رسند بیشتر خوراک آنها از قارچ هایی است که در کوهستان می روید آنها قارچ را کباب یا با روغن سرخ کرده با نان می خورند و گاهی قارچ خشک را به گرمسیربرده و از آن استفاده می کنند. آب را جوش آورده نوعی سبزی کوهی بنام بوسور BOSORیا لیز Lisکه لعاب دارد و برای سرماخوردگی مفید است شسته به آب جوش می زنند و آرد را اضافه می کنند. می توانید با سماق و سبزیجات تازه و سالاد یا فلفل کبابی آن را سرو و میل کنید. سفرهخان چلچراغ و کافه لئو در نزدیکی هتل جهانگردی شهرکرد قرار گرفتهاند. در این کافه میتوانید انواع دمنوشهای گیاهی و سنتی را سفارش دهید.
نان كاكولي
اگر یکی از شعبهها شلوغ بود، با خیال راحت به شعبه دیگر سر بزنید. در تهیه این غذا نیز از انواع آلوهای خوشعطر و طعم استان چهارمحال و بختیاری استفاده میشود. برای پخت آبترشی، پیاز را به همراه کمی آرد در روغن تفت میدهند و به آن آب اضافه میکنند. سپس قارچ و ترهای که از قبل سرخ شده به این ترکیب اضافه خواهد شد. گوجهپلو غذایی شبیه به استانبولی است که گوشت آن به صورت جداگانه پخته میشود و به این ترتیب افرادی که علاقهای به خوردن گوشت ندارند نیز میتوانند این غذای محلی استان چهارمحال و بختیاری را امتحان کنند. هریک از انواع مختلف کباب که در فرهنگ آشپزی ایرانی وجود دارد، مربوط به منطقه خاصی از ایران هستند.
برای تهیه این غذا ابتدا مغز گردو ، مغز بادام، پر زرد آلو را از قبل به صورت جدا گانه گذاشته تا خیس بخورد سپس ناردون را شسته و مقداری آب به آن اضافه کرده و به مدت 1 ساعت خیس بخورد. در این غذا از باقلای پخته شده، نمک و فلفل، ماست، سیر، پیاز، شوید و گرد لیمو استفاده می شود. این مکان برای سپری کردن اوقات همراه با دوستان در یک بعدازظهر، بهترین انتخاب است. در ادامه زعفران دم کرده، روغن مایع، سس سویا، ماسک چکیده و فلفل و نمک را به طرف حاوی گوشت و مرغ اضافه می کنیم. سپس ظرف را چند ساعت کنار بگذارید، تا گوشت مرغ و گوساله به خوبی مزه دار شود.
بر روی قسمتی از تپهٔ سنگیِ مشرف به این گردشگاه، سه کتیبه به خط نستعلیق به دستور سردار ظفر بختیاری حک شدهاست. متن این کتیبهها مجملی از شرح لشکرکشی بختیاریها به اصفهان و تهران و نقشِ سردارانِ بختیاری در سرکوب استبداد صغیر و سقوطِ محمدعلی شاه در واقعهٔ مشروطیت است. این تفریحگاه، دارای چشمهای است که منابع آبی آن در زیر کوه سیاسرد واقع شدهاند. در اطراف این چشمه، باغها و ویلاهای زیادی ساخته شدهاند که کوچهباغهای باصفایی را تشکیل دادهاند.
در حقیقت وجه تسمیه این غذا این است که گوشت را درون قابلمه میریزند و در آن را میگذارند. بخاری که به در قابلمه میرسد سرد میشود و به صورت قطرات ریز به درون ظرف برمیگردد، به همین دلیل این غذا را با نام آبریز یا آنطور که در زبان محلی میگویند اوبریز میشناسند. این آش از نظر ظاهری تفاوت چندانی با آش دوغ سایر مناطق دیگر در کشور را ندارد، اما آنچه که موجب منحصر به فرد شدن آش دوغ بختیاری شده است مواد اولیه آن است که از پوشش گیاهی این استان سرسبز تامین می شود. اين شيريني همان مواد فتير را دارد (فتير نوعي شيريني كه در همه جا پخته ميشود. مواد آن تخممرغ، شير، شكر، روغن، آرد، مواد معطر شيريني است)با اين تفاوت كه كمي شيرينتر است.
آش دوغ با استفاده از پیاز داغ و نعنا داغ تزیین میشود و بهعنوان یکی از غذاهای چهارمحال و بختیاری روی سفره میآید. طبیعت خاص و سخاوتمند این استان انواع میوه و سبزی، غلات و دام را در اختیار ساکنانش قرار میدهند تا مردم این استان بتوانند با این نعمتهای طبیعت سخاوتمند خود غذاهای رنگین و خوشطعم تهیه کنند و سفره خود را با آن زینت بخشند. در این مطلب جاذبه ها با غذاهای چهارمحال و بختیاری که متشکل از چند فرهنگ منحصربهفرد است، بیشتر آشنا خواهیم شد. در ادامه به معرفی تعداد ی از غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری می پردازیم. در طرز تهیه کباب بختیاری 4 الی 5 ساعت قبل از به سیخ کشیدن مرغ و گوشت، باید فلفل دلمه ای را نیز خورد کنید و در ظرفی که مواد کباب در حال مزه دار شدن هستند، قرار دهید. این غذا که طعم ملس خود را مدیون شکر و سرکه است، یکی از غذاهای سنتی استان خوزستان به شمار می آید.
- آبریز غذایی است که برخلاف آنچه نامش نشان میدهد، در پخت آن از آب استفاده نمیشود.
- پیرغار در جنوب روستای دهچشمه، به فاصله ۶ کیلومتری فارسان و ۳۸ کیلومتری شهرکرد قرار دارد.
- این قلیه، بر خلاف قلیه ماهی که بسیار مشهور است، کمتر شناخته شده است.
- این پارک یکی از قدیمیترین پارکها در استان چهار محال و بختیاری است و هرساله در فصل بهار و تابستان میزبان ورود خیل مسافران است.
امروزه برخی از رستوران ها کباب بختیاری را با گوشت چرخ کرده ارائه می دهند. به عنوان مثال ، بختیاری های معمولی یک قسمت مرغ و یک قسمت بره دارند. با این حال ، در برخی از رستوران ها ، نیم گوشت مرغ و نصف بره روی سیخ است. تفاوت دیگری که ممکن است با آن روبرو شوید این است که ، در برخی مناطق ، آن را با نان مانند سنگک سرو می کنند و در برخی دیگر آن را فقط با چلو سرو می کنند.
برنج را از حدود یک تا دو ساعت قبل، بدون نمک خیس کنید و قلم را هم با کمی نمک بهصورت جداگانه بپزید. آب برنج را خالی کنید و آن را همراه با آب قلم در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا چند جوش بزند. کوفته در استانهای مختلف مجله خبری غذای های ارگانیک ایران پخته میشود و یکی از غذاهای محبوب ایرانی است. در استان چهارمحال و بختیاری نیز این غذا با استفاده از میوهها و سبزیجات محلی این استان پخته میشود. مردم چهارمحال و بختیاری به طور معمول کوفته را دو شب قبل از تحویل سال نو میپزند.
از مهاجم حادثه حمله به سفارت آذربایجان در تهران و انگیزه وی چه می دانیم؟
استان چهار محال و بختیاری از جمله استان های کمتر شناخته شده کشور در روزگار تفلیس گردی و آنتالیا گردی است که باید بیشتر مورد توجه هموطنان و تورهای خارج از کشور قرار بگیرد. برای تهیه آبریز معمولا از دل و جگر گوسفند و گاهی نیز از گوشت مرغ یا مخلوط جگر و گوشت گوسفند استفاده میشود. از آنجایی که این غذا بدون آب پخته میشود بهتر است از گوشت تازه استفاده شود تا آب بیشتری داشته باشد. تکههای گوشت همراه با پیاز در قابلمهای دربسته پخته میشوند، سپس دانه انار با مقداری آب پخته میشود تا عصاره آن در آب آزاد شود.