در روز طبیعت هرسال بیش از ۱۰ هزار نفر از گردشگاه چشمه زنه و طبیعت زیبای آن دیدن میکنند.[۴۷]این گردشگاه نزدیک به شهرکرد مرکز کنونی استان چهارمحال و بختیاری است. آب معدنی و لالههای واژگون آن از مهمترین ویژگیهای آن میباشد. به منظور تأمین بخشی از آب کشاورزی دشت هفشجان، سدی بر روی این چشمه احداث شدهاست. این سد خاکی با هسته رسی، دارای مخزنی به حجم ۱/۳ میلیون مترمکعب میباشد. طول تاج سد ۴۱۰ متر و عرض تاج آن ۸ متر و ارتفاع از روی پی در عمیقترین ناحیه ۴۲ متر است.[۴۸] در وجه تسمیه نام چشمه زنه باید توجه داشت که نام زنه به علت زایش چشمهای جوشان در کوه جهان بین هفشجان میباشد.
آبشارِ آتشگاه
فضایی سرسبز، صدای آب و لذت خوردن یک کباب بینظیر را میتوانید در رستوران اسپیو تجربه کنید. این رستوران که فعالیت خود را از یک چلوکبابی کوچک آغاز کرد اکنونکه بیش از نیمقرن از آن روز میگذرد توانسته با گسترش فعالیت خود و افزایش شعب در تهران، البرز و مازندران یکی از بهترین کبابیهای تهران باشد. در جایی از این مطالب اشاره شد که نمک را قبل از پخت کباب اضافه کنید. برای این که بهتر توضیح داده باشیم؛ اضافه کردن نمک به گوشت قرمز موجب سفت شدن آن می شود ولی اضافه کردن آن به گوشت مرغ مانعی ندارد. چون هردو گوشت در یک ظرف ریخه شده اند به همین دلیل است که ذکر کردیم، از اضافه کردن نمک قبل از استراحت گوشت ها خود داری کنید.
غذاهای چهارمحال و بختیاری را از دست ندید !!!
فکرش را بکنید که این سفر، رفتن به یکی از زیباترین و خوشآبوهواترین شهرهای کشورمان باشد. میخواهیم در این شهر گشتوگذار کنیم و با رستورانهای شهرکرد آشنا شویم. گوجهپلو یکی از محبوبترین غذاهای چهارمحال و بختیاری است. گوجهپلو غذایی شبیه به استانبولی است که گوشت آن به صورت جداگانه پخته میشود و به این ترتیب افرادی که علاقهای به خوردن گوشت ندارند نیز میتوانند این غذای محلی استان چهارمحال و بختیاری را امتحان کنند. هریک از انواع مختلف کباب که در فرهنگ آشپزی ایرانی وجود دارد، مربوط به منطقه خاصی از ایران هستند.
این غذا دارای مزه ملس متمایل به ترش ودارای خواص فراوان است. غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری، بسیار متنوع اند. یکی از مهمترین غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری، کباب بختیاری است که بین مردم سایر نقاط کشور و گردشگران هم بسیار معروف و محبوب است. گردشگاه چشمه زنه هفشجان در دامنه کوه جهان بین و مجاور هفشجان و ۲۰ کیلومتری شهرکرد واقع شدهاست.
- این آبشار در ترکیب با شالیزارها و انارستانهای دورک شاهپوری فضای شگفتانگیزی را به وجود آوردهاست.
- از فيله گوسفند، سينه مرغ، فلفل دلمهاي، پياز متوسط، روغن زيتون، پودر سير و زعفران تهيه مي شود.
- نام این نان سنتی به خاطر تیره بودن آن نیست بلکه به خاطر وسیلهای است که برای نازک کردن آن استفاده میشود.
- از دیگر غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری، آش دوغ است.
کاکولی نوعی نان است که خمیرش از شیر، آرد و خشکبار(گردو،کشمش، بادام)تشکیل شده و برای پخت بر روی این نان زرده تخم مرغ، گلرنگ، زعفران، زیره و ….زده می شود و در تنور پخت می شود. آرد را الک می کنند کمی آب به آرد می زنند و می مالند تا دانه دانه شود. آب را جوش آورده نوعی سبزی کوهی بنام بوسور یا لیز که لعاب دارد و برای سرماخوردگی مفید است شسته به آب جوش می زنند و آرد را اضافه می کنند. کاکولی نوعی نان است که خمیرش از شیر، آرد و خشکبار)گردو،کشمش، بادام)تشکیل شده و برای پخت بر روی این نان زرده تخم مرغ، گلرنگ، زعفران، زیره و ….زده می شود و در تنور پخت می شود. خمیر نان را روی آتش می پزند سپس آنرا زیر خاکستر آتش می گذارند تا خوب پخته شود بعد کمی روغن به آن می زنند و می خورند.
کباب بختیاری کبابی خوشمزه و دوست داشتنی است که خیلی ها ممکن است آن را با کباب قفقازیو یا سلطانی به اشتباه بگیرند. اما فرق کباب بختیاری و قفقازی در این است که در کباب بختیاری استفاده از ماست یا خامه ضروری نیست و همچنین صرفا با سینه مرغ تهیه نمی شود. در این مرحله به ترتیب دو تکه گوشت قرمز و دو تکه گوشت مرغ را به سیخ بکشید. براساس سفالینهها و ابزارهای سنگی ابتدایی کشف شده بروی تپههای باستانی و آثار کهن تاریخی شهر هفشجان، قدمت این استان به هزاره هفتم قبل از میلاد بر میگردد و بیانگر پیشینه ۹۰۰۰ ساله چهارمحال و بختیاری است.
از آنجایی که این غذا بدون آب پخته میشود بهتر است از گوشت تازه استفاده شود تا آب بیشتری داشته باشد. تکههای گوشت همراه با پیاز در قابلمهای دربسته پخته میشوند، سپس دانه انار با مقداری آب پخته میشود تا عصاره آن در آب آزاد شود. اولین چیزی که دربدو ورود چشم هربینندهای راخیره میسازد مجله خبری غذای های ارگانیک آبنمای زیبای این پارک که بر روی استخرهای پارک قرار دارد. اساس آبادانی وشکلگیری پارک سرچشمه فرخ شهر چشمهای است که در بالای پارک قرار گرفتهاست، این چشمه بسیار با ارزش که درمسیر خودبرکت و زیبائی و شکوفائی را به ارمغان میآورد و جاذبههای دلنشینی را به وجود آوردهاست.