هم چنین نمک و فلفل،روغن، پیاز، رب انار، نارنج و زردچوبه استفاده می شوند. از این برگهای مفید و پر خاصیت برای غذای دیگری به نام دمپخت توله نیز استفاده می شود. برای آشنایی با طرز تهیه کباب بختیاری لطفا اینجا را کلیک بفرمایید . مردم استان چهارمحال و بختیاری به آش علاقه زیادی دارند، آنها در مناسبتهای مختلف یا حتی در دورهمیهای ساده خود انواع مختلف آش را میپزند. چشمهدیمه، سرچشمه اصلی زایندهرود، در ۱۰ کیلومتری چلگرد و مجاور روستای دیمه قرار دارد.
برای تهیه این غذا ابتدا مغز گردو ، مغز بادام، پر زرد آلو را از قبل به صورت جدا گانه گذاشته تا خیس بخورد سپس ناردون را شسته و مقداری آب به آن اضافه کرده و به مدت 1 ساعت خیس بخورد. در این غذا از باقلای پخته شده، نمک و فلفل، ماست، سیر، پیاز، شوید و گرد لیمو استفاده می شود. این مکان برای سپری کردن اوقات همراه با دوستان در یک بعدازظهر، بهترین انتخاب است. در ادامه زعفران دم کرده، روغن مایع، سس سویا، ماسک چکیده و فلفل و نمک را به طرف حاوی گوشت و مرغ اضافه می کنیم. سپس ظرف را چند ساعت کنار بگذارید، تا گوشت مرغ و گوساله به خوبی مزه دار شود.
انواع آلو از جمله محصولات باغی معروف در استان چهارمحال و بختیاری هستند و مردم این استان با این میوه غذاهای مختلفی طبخ میکنند. گردشگاه چشمه زنه هفشجان در دامنه کوه جهان بین و مجاور هفشجان و ۲۰ کیلومتری شهرکرد واقع شدهاست. در روز طبیعت هرسال بیش از ۱۰ هزار نفر از گردشگاه چشمه زنه و طبیعت زیبای آن دیدن میکنند.[۴۷]این گردشگاه نزدیک به شهرکرد مرکز کنونی استان چهارمحال و بختیاری است. آب معدنی و لالههای واژگون آن از مهمترین ویژگیهای آن میباشد.
- البته شاید فکر کنید که قرار است با نوشیدنیهایی بدمزه و تلخ مواجه شوید؛ اما به شما اطمینان میدهیم که طعم تمام این دمنوشها فوقالعاده است.
- برای تهیه این غذا ابتدا مغز گردو ، مغز بادام، پر زرد آلو را از قبل به صورت جدا گانه گذاشته تا خیس بخورد سپس ناردون(انار خشک شده) را شسته و مقداری آب به آن اضافه کرده و به مدت 1 ساعت میگذاریم خیس بخورد.
- قلیه تخم مرغ نیز یکی از غذاهای خوزستان است که سریع حاضر می شود و در مواردی که نیاز به فراهم آوردن فوری غذا هستید، بسیار کاربرد دارد.
- در این استان به دلیل مجاورت دریا، از ماهی زیاد استفاده می شود.
- چرا که طبع سرد و خشکی داشته و مصرف مداوم آن به معده آسیب وارد می کند و ممکن است باعث معده درد های طولانی مدت شود.
برای تهیه خورش آلو به سبک مردم چهارمحال و بختیاری، گوشت گوسفند همراه با پیاز، ادویه و رب انار پخته میشود و مقدار زیادی آلو سیاه خشک شده به آن اضافه میشود. برای تهیه تاسکباب، گوشت گوسفند یا مرغ به همراه پیاز، گوجه، هویج، سیبزمینی، بادمجان، رب گوجهفرنگی و ادویه پخته میشود تا یکی از غذاهای مقوی و اصیل استان چهارمحال و بختیاری آماده شود. آو تفتاله در حقیقت یکی از انواع آشهای استان چهارمحال و بختیاری است.
سوغات و غذاهای محلی استان چهارمحال بختیاری
چشمانداز بدیع و پرواز پرندگان مهاجر و بومی، این تالاب را در ردیف یکی از کانونهای مهم جذب گردشگری کشور و چهارمحال بختیاری قرار دادهاست. کباب یکی از محبوب ترین غذاهای اصیل ایرانی است که در بسیاری از مهمانی های مجلل و مراسم ها و مناسبت های مختلف انواع مختلف کباب را برای پذیرایی از مهمانان و برگزاری رسومات تهیه می کنند. این شیرینی همان مواد فتیر را دارد (فتیر نوعی شیرینی که در همه جا پخته میشود. مجله خبری غذای های ارگانیک مواد آن تخممرغ، شیر، شکر، روغن، آرد، مواد معطر شیرینی است) با این تفاوت که کمی شیرینتر است. و بعد از ورآمدن خمیر آن را به اشکال دل خواه درآورده و در روغن سرخ میکنند که این شیرینی را در مناسبتهای مختلف تهیه میکنند. مثلاً زمانی که طفلی دندان در میآورد یا بخواهند به جا خالی دختری بعد از ازدواج بروند. در همین حین، پیاز خرد شده را در یک تابه در روغن تفت دهید تا خوب طلایی و سرخ شود.
آبترشی (اوترشی)