بعد از اینکه پیازها کمی سرخ شدند، آنها را به مرغ اضافه کرده و اجازه دهید کمی با هم جوش بخورند. این غذا از ترکیب شکر، برنج، خلال پسته، خلال بادام، خلال پوست نارنگی و زعفران تهیه شده و اغلب همراه خورش قیمه سرو میشود. این غذا را از گیاهی به اسم ریواس که در کوهستانهای کردستان بسیار دیده میشود، تهیه میکنند و گوشت، پیاز، نعنا و جعفری از دیگر مواد اصلی این غذای محلی خوشمزه هستند.
برخی افراد در این غذا از گوشت قلقلی و لپه استفاده میکنند. برای آمادهسازی کشک سالاری، سیر رنده شده را در کمی روغن در یک قابلمه تفت دهید تا طلایی شود. قلیه ماهی از معروفترین غذاهای جنوبی ایران است که در استانهای بوشهر، خوزستان، هرمزگان و جنوب بلوچستان درست میشود.
طرز تهیه آش برنج همدان خوشمزه و مجلسی به دو روش
سپس یک قابلمه آورده و آن را تا نیمه پر از آب کرده و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. در مرحله اول باید گوشتها را به ابعاد دلخواه خرد کرده، درون قابلمه قرار دهید و مقداری روغن اضافه کنید. فقط ۳۰ دقیقه به ترکیبات زمان دهید تا کنار یکدیگر پخته شوند. گوشت انتخابی خود را از قبل سرخ کنید و به ترکیب گردو و پیاز اضافه نمایید. در صورتی که از گوشت مرغ استفاده میکنید مرغها را درون مقداری روغن و در قابلمه جداگانه سرخ کنید.
گوشت را بههمراه استخوان و چربی در یک تابه کمی سرخ کنید. سپس گوشت تفت داده شده را با سبزی تفت داده شده، لوبیا قرمز از قبل خیس شده و پیاز سرخ شده، زردچوبه و فلفل در زودپز بریزید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید تا بپزد. نمک، لیمو امانی و سیبزمینی تکه تکه شده را پس از حدود یک ساعت و نرم شدن گوشت و لوبیا در زودپز بریزید و اجازه دهید تا آبگوشت روی حرارت ملایم رو به متوسط بپزد و جا بیفتد. توجه داشته باشید که مقدار آب باید به حدی باشد که وقتی گوشت کاملا پخت، آب برای کته کردن برنج هم باقی مانده باشد. یک عدد پیاز باقیمانده را رنده درشت کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
۹. قارنی یاریخ؛ پیشغذای شیک و مجلسی
کوفته تبریزی یکی از پرطرفدارترین و محبوب ترین غذاهی سنتی که مخصوص تبریز است. ابتدا 2 عدد سیبزمینی متوسط را آب پز کرده و بگذارید خنک شود. سپس پوست سیبزمینیها را بگیرید و آنها را با خردکن یا گوشتکوب بکوبید تا به شکل پوره دربیاید.
این غذا به دلیل داشتن گوشت، زعفران، پسته و بادام جزو غذاهای پرطرفدار برای مهمانیها و مناسبتهای مهم در قزوین محسوب میشود. شکر پلوشکرپلو یکی دیگه از غذاهای شیرین و محبوب شیرازیهاست. در واقع یک نوع نان خوشمزه و ترد است که روی ساج (نوعی سینی مخصوص) پخته میشود. این غذای اصیل و خوشمزه مازندرانی بسیار پرطرفدار است و یک غذای اعیانی حساب میشود.
۱۷. غذاهای محلی استان سمنان
و از گذشته ایرانیان برای میزبانی از مهمان این غذای خوش رنگ و زیبا را انتخاب کردند. ته چین ترکیبی از برنج زعفرانی به همراه کمی ماست و گوشت مرغ یا گوشت قرمز که به صورت لایه لایه با برنج چیده می شود است. ته چین قالبی می تواند در مهمانی های مختلف سفره شما را زیباتر کند.
کوفته از موادی چون لپه, برنج, سبزی معطر, تخم مرغ , گوشت, پیاز, گردو و زرشک تهیه می شود. در یک تابه دیگر رب گوجه فرنگی را بریزید و تفت دهید تا خوش رنگتر شود. مقداری از برنجها را با دست بردارید؛ اگر دانههای برنج کاملاً نرم شده بودند، آن را آبکشی کرده و کنار بگذارید. سپس یک کاسه بزرگ آورده و زردههای تخممرغ را درون آن بریزید. ماست چکیده را به همراه زعفران دمکرده و گلاب به داخل کاسه منتقل کنید.
- باقلاقاتق، یکی از غذاهای خوشمزه شمالی است که گیلانیها در پخت آن، تبحر خاصی دارند.
- پنج قاشق غذاخوری شکر را به هویجها اضافه کنید و هم بزنید.
- کشک لبو خوانساریکی از غذاهای کمتر شناخته شده و عجیب، کشک لبوی خوانسار است.
- به دلیل همین تنوع و گستردگی است که در حال حاضر تهیه و تدارک غذاهای سازمانی و شرکتی یکی از سخت ترین مشاغل موجود در دنیا است.
- استانبولی یا دمی گوجه یکی از ساده ترین غذاهای خوشمزه است که با مواد دم دستی ساده هم تهیه میشود.
- یکی از لذتهای اصلی که باید در سفر به اردبیل تجربه کنید، چشیدن غذاهای خوشمزه و خوش رنگ و لعاب آشپزهای آذری است.
اگر در تهیه این غذا به سراغ دوغی رفتهاید که ترشی آن زیاد است، پیشنهاد میکنیم از ریختن لیمو عمانی در غذا خودداری کنید. به علاوه، اگر دوغ شما همگن (هموژنیزه) نیست بهتر است قبل از استفاده، آن را به خوبی هم بزنید تا در طول پختن غذا دلمه دلمه نشود. در رابطه با طرز تهیه تهچین بدانید که آشپز با مشکل خاصی روبهرو نخواهد شد؛ تهچین هم در فر پخته میشود و هم روی شعلهی گاز. البته این را هم از قلم نیندازید که برای داشتن تهدیگ خوب و دلچسب لازم است آن را مدت زمان بیشتری روی حرارت ملایم قرار دهید تا به خوبی پخته شود و خودش را خوب بگیرد. سنت ایران فقط به جاهای دیدنی و لباس های آن نیست بلکه غذاهای سنتی بسیار لذیذ و سالم ایرانی در جهان زبانزد هستند با آنها آشنا شوید .
بهجای بلغور گندم از گندم پوست کنده یا ترکیب یک لیوان بلغور گندم و یک لیوان گندم پوست کنده هم میتوانید استفاده کنید. در برخی طرز تهیهها در قابلی پلو مجله خبری غذای های ارگانیک از هویج هم استفاده میشود. ساطریپلو در بخشهای مختلفی از خراسان رضوی طبخ میشود؛ البته پخت این غذا در استانهای خراسان جنوبی و شمالی نیز رایج است.