نوع دیگری از قیمه، قیمه بادمجان است که بهجای سیبزمینی سرخشده از بادمجان سرخشده استفاده میکنند. همهی ما با این غذای خوش بر و روی زعفرانی و ته دیگی ایرانی آشنا هستیم؛ تهچین! تهچین یکی از غذاهای ایرانی محبوب و رایج است که معمولاً در پخت آن از ماست، برنج، زعفران و تخم مرغ استفاده میشود. این غذا بر حسب نوع آن با مرغ، گوشت، بادمجان و… نیز همراه میشود.
در این قیمه خبری از گوشت تکهای نیست بلکه گوشت قیمه بوشهری با گوشت کوب له شده و مثل حلیم کش میآید. قیمه بوشهری با چیزی که همیشه از قیمه در ذهنتان دارید تفاوت زیادی هم در ظاهر و هم در طعم دارد. کبه به شکل کوفتهای گرد و مغزدار درآمده و در روغن شناور و سرخ میشود. باسترما در زبان ترکی به معنی دفن شده است و از آنجایی که در این تهچین خوشمزه مرغ به صورت ته دیگ در زیر برنج مدفون میشود به این نام معروف شده. قزوین به عنوان یکی از شهرهای قدیمی ایران،که در دوره صفویه به عنوان پایتخت انتخاب شده بوده، آثار باستانی و مناطق گردشگری مختلفی دارد.
- غذاهای محلی این استان معمولا با نان محلی سرو میشوند و از میان آنها میتوان به شله ماسی، شله ماشکی، شله بادامی، کله جوشک، شله شیری، پلو یا آش کنگری، نان بلوط و غیره اشاره کرد.
- «اسپناساک» هم در این لیست غذای ایرانی بدون برنج، یکی از غذاهای سنتی شمال کشور است.
- لوبیا سفید و گندم را حتما از قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ آنها معده شما را اذیت نکند.
- جالبه بدانید در شهر قزوین ادویه مخصوصی وجود دارد که برای پخت و مزهدار کردن گوشت این غذا ازش استفاده میکنند.
- پس از پخت حبوبات و بلغورها، سبزی خرد شده را در آش بریزید.
خبیصه نوعی حلوای عربی است که طرز تهیه آن هم بسیار آسان است. در ظرف دیگری آب و شکر را باهم مخلوط میکنند مجله خبری غذای های ارگانیک تا قوام بیایید. بعد به آرد سرخ شده اضافه میکنند و خوب هم می زنند تا شکل حلوا به خود بگیرد.
۶۴- کوفته سبزی شیرازی
قدیمیترها این خورشت را با نام خورشت فسنجان سبزی هم میشناسند. برای طبخ این خورشت هم میتوان از گوشت چرخ کرده استفده کرد و هم مرغ. اعضای تشکیل دهنده اناربیج گردو، آب انار ترش، رب انار، گلپر، سبزی های معطر و پیاز هستند. برخی فسنجان را شیرین، برخی ترش و برخی هم ملس درست میکنند. ترکیبی از گوشت چرخ کرده، سبزیجات مختلف، رب و ادویههای خوش عطر را داخل نان لواش به حالت مربعی میپیچند و سپس در روغن داغ سرخ میکنند تا سمبوسه آماده شود.
خورش عدس را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با پیاز داغ و چند پر جعفری تازه تزئین کنید. طبخ این غذا کمی مشکل است اما طعم خارقالعاده آن، قطعا ارزش زحمتی که میکشید را خواهد داشت. پس از پخت کامل گوشت و لوبیا، مخلوط رب گوجهفرنگی و غوره را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد. ارومیه خورش را در ظرف سرو بکشید و با بادمجان و سیبزمینی سرخ شده تزئین کنید.
معروف ترین غذاهای محلی ایران چیست؟ قابل توجه شکم گردها
غذاهای محلی این استان معمولا با نان محلی سرو میشوند و از میان آنها میتوان به شله ماسی، شله ماشکی، شله بادامی، کله جوشک، شله شیری، پلو یا آش کنگری، نان بلوط و غیره اشاره کرد. کارائی، کارایی، کرایی یا کراهی، یک نوع کاری سنتی پاکستانی، هندی و بلوچی با سس غلیظ بر پایه گوجهفرنگی است که در یک تابه گود و ضخیم به همین نام درست میشود. جالب است بدانید که کرائی، دو نسخه گیاهی هم دارد که با نام کارائی پنیر و کارائی سبزیجات شناخته میشوند. قوروت بادمجان یکی از غذاهای محلی و لذیذ استان خراسان و بیرجند است که برعکس بلغور پلو، طرز تهیه مشکلی دارد؛ زیرا برای آمادهسازی آن باید کشک را سابید. قوروت بادمجان با کشک بیرجندی معروف به قروت درست میشود که در صورت عدم دسترسی به آن، باید خودتان آن را در خانه تهیه کنید.
سپس پیازهای نگینی خرد شده را در قابلمه بریزید و آنها را تفت دهید تا طلایی و سبک شوند. در ادامه نمک، فلفل و زردچوبه را به پیازهای سرخ شده بیفزایید و آنها را خوب مخلوط کنید و تفت دهید. گوزلمه یکی از غذاهای محلی ارومیه است که با سیر، تخممرغ، ماست، روغن و نمک درست میشود. «گوزلمه» در زبان ارومیهای بهمعنای «منتظر نباش» یا «صبر نکن» است و دلیل نامگذاری این غذا این است که تهیه گوزلمه به زمان بسیاری نیاز ندارد و بسیار ساده است. گوزلمه یک فست فود ایرانی به شمار میآید و شما میتوانید آن را با کمی تزئین، به پیشغذایی مجلسی نیز تبدیل کنید. این غذای لذیذ معمولا با نان خشک بهعنوان صبحانه، عصرانه یا شامی سبک سرو میشود.