بدون شک خوشمزه ترین غذای این لیست از غذاهای محلی ایران، اکبر جوجه مازندران هستش. قورمهسبزی و خورشت قیمه نیز از غذاهای محلی تهران بشمار میروند هرچند که در کل کشور مورداستفاده همه هستند. استان قم دارای غذاهای سنتی و اصیل بسیاری است که از بین آنها میتوان به شفته اراکی, آش اشکنه اراک و کباب ته تالی اشاره نمود. سرداشی یک نوع کباب است که خیلی زود آماده میشود و شباهت زیادی به کباب تابهای دارد؛ البته در تهیه این کباب از سیبزمینی استفاده میشود و در فر یا تنور طبخ میشود.
کرمان یک منطقه کویری است و مردم آن منطقه تحت تاثیر محیطی که زندگی میکنند به آش و آبگوشت علاقهی زیادی دارند. در این مطلب به معرفی چند تا از این غذاهای خوشمزه و بینظیر میپردازیم. در کنار این جاذبههای تاریخی، غذاهای متنوع و خوشمزه تبریز، که هر ذائقه و سلیقهای را راضی میکند نشان دهندهی فرهنگ غذایی غنی مردم این منطقه است. اناربیج گیلاناگر به خورشت فسنجان علاقه دارید و طرفدار مزهی ترش هم هستید، حتما از طعم اناربیج خوشتان می آید.
یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و در یک قابلمه روی حرارت متوسط تفت دهید تا آب آن بخار شود. سپس کمی روغن در قابلمه بریزید و پیاز را برای یک تا دو دقیقه تفت دهید تا نرم و سبک شود. در ادامه گوشت مزهدار شده را به پیاز سرخ شده بیفزایید و آنها را خوب با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
سپس خلال بادام و پسته از قبل شسته شده را به زرشکها بیفزایید و آنها را برای ۳۰ ثانیه تفت دهید. خلال پرتقال یا نارنج تلخی گرفته را نیز بههمراه زعفران به زرشک بیفزایید و آنها را پس از یک دقیقه از روی حرارت بردارید. نصف مخلوط زرشک را به گوشتها بیفزایید و بقیه آن را برای تزئین کنار بگذارید.
انواغ غذای اصیل تهرانی را معرفی کنید؟
سغدو اگر طرفدار کلهپاچه باشید، حتما از این غذای سنتی و البته کمی عجیب لرستانی خوشتان میآید. اگر اهل ریسک کردن در چشیدن غذاهای جدید نیستید، این غذا مناسب شماست چون زیبون یک غذای پرطرفدار و خوشمزه است که با اکثر ذائقهها سازگار است. استان هرمزگان هم یکی از همین استانهای جنوبی مجله خبری غذای های ارگانیک در جوار خلیج فارس است که بهشت غذاهای دریایی تازه و خوشمزه است. کباب کوبیده یونانی هم به همین شیوه آماده میشود و گوشت کباب کوبیده داخل لایه چربی پیچیده و به سیخ کشیده و کباب میشود. چکدرمه یا چگدیرمه یکی از معروفترین غذاهای گرگان است که در مجالس و مهمانیها حضور پر رنگی دارد.
از قبل زرشکها را به مدت 20 دقیقه درون آب گذاشته تا خیس بخورند. سپس آنها را آبکشی کرده و با مقداری روغن و پودر قند، درون یک تابه تفت دهید. این کار را تا جایی ادامه دهید که رنگ زرشکها درخشان شوند. گوجه فرنگیها و پیازها را نیز خرد کنید و هر دو را به قابلمه اضافه نمایید.
- سپس آنها را آبکشی کرده و با مقداری روغن و پودر قند، درون یک تابه تفت دهید.
- پیاز و گوشت و رب و ادویهها را تفت داده و به آن آب اضافه میکنند تا بپزد، در ادامه به را مانند پرهای پرتقال برش میدهند و در نیم ساعت آخر پخت به غذا اضافه میکنند.
- در همین حین، سیبهای خلالی خرد شده را در بقیه روغن در یک تابه تفت دهید و آن را پس از پخت گوشت، بههمراه نمک به خورش بیفزایید.
«تال» در واقع، یک نوع ظرف مسی کوتاه، پهن و شبیه به تابه با دیواره بلند و ته گرد بوده است و جالب است بدانید که ته تالی را در گذشته در این ظرف روی آتش درست میکردند. انواع خورش، غذاهای گیاهی، کباب، کوکو، آش، دسر و شیرینی در این خطه از کشور عزیزمان، طبخ و تهیه میشوند و بهقدری مشهور و لذیذ هستند که امکان ندارد تاکنون، نام آنها را نشنیده باشید. سیر، بادمجان، گردو، زردچوبه، طعمدهندههای ترشی مانند رب انار، آب انار و نارنج و سبزیهای محلی مثل چوچاق و خالواش از مواد اصلی بسیاری از غذاهای محلی گیلانی هستند. گوشت خورشتی را همراه با کمی دارچین و فلفل و زردچوبه در مقداری روغن سرخ کنید و سپس آب روی آن بریزید تا گوشت بپزد.
کراهی معمولا با نان سیر یا نان روغنی، نان روتی هندی، چاپاتی، پیتا یا برنج در کنار سالاد، چاشنی هندی رایتا (متشکل از ماست، نعنا، سیر و خیار) و سبزی خوردن سرو میشود. طعم این غذا بهدلیل استفاده از انواع ادویه، بسیار لذیذ و هیجانانگیز است. طرز تهیه کراهی مرغ در سیستان و بلوچستان و چابهار، مشابه نسخه این غذا در هند و پاکستان است. در ادامه در مجموعه غذاهای محلی کجارو با طرز تهیه کراهی بلوچی و انواع دیگر این غذا آشنا شوید.
همان گونه که از نامش پیداست، این غذا آبکی بوده و گوشت از اجزای اصلی تشکیل دهنده آن است. حدس می زنیم این سوال به ذهنتان خطور کند که آبگوشت چه تفاوتی با دیزی دارد؟ پاسخ این سوال ساده است؛ محتویات تشکیل دهنده دیزی و آبگوشت یکسان می باشد. رسم است که اگر آبگوشت را در منزل بپزند به آن «آبگوشت» و اگر در بیرون و در داخل تنور تهیه کنند، به آن «دیزی» بگویند.
غذاهای محلی همدان
خورش بهآلو جشنوارهای از طعمها و بافتها است و در طبخ آن از گوشت قرمز، به، آلو، پیاز و روغن و ادویهجات استفاده و با پلوی ایرانی مصرف میشود. ایرانیها عاشق آلوی خشک شده هستند و یکی از کاربردهای این آلوها در خورشها است. پیاز و گوشت و رب و ادویهها را تفت داده و به آن آب اضافه میکنند تا بپزد، در ادامه به را مانند پرهای پرتقال برش میدهند و در نیم ساعت آخر پخت به غذا اضافه میکنند.