پس در سفر به مازندران و در خانه محلیها حتما سراغ این غذای خوشمزه را بگیرید و اگر تاکنون آن را نخوردهاید، حتما آن را امتحان کنید. در نهایت نیز یک قطعه پیاز و کمی نمک در سینی میگذارند و غذا را با نان میپوشانند تا سرد نشود. استان لرستان در غرب کشور با نام سرزمین آبشارها مشهور است و هر سال، گردشگران بسیاری به آن سفر میکنند.
۹- برنج مجبوس (Majboos)
طبخ اردک شکمپر به زمان و حوصله بسیاری نیاز دارد؛ اما مطمئن باشید که بهمحض مزهکردن آن، متوجه میشوید که این غذا ارزش زمانی که برای آن سپری کردهاید را داشته است. اردک شکمپر، یک غذای بسیار مجلسی و متفاوت است که با حضورش در سفره مهمانی، رنگ متفاوتی به سفره شما خواهد بخشید و همگان را خوشحال خواهد کرد. تا اواخر دوره قاجار با خورشهای ایرانی گره خورده بود و از آن پس به دلایلی، قلیه جای خود را به واژه خورش داد. هماکنون نیز به غیر از جنوب ایران، در معدود نقاطی از ایران از واژه قلیه استفاده میشود.
لپهای را که از چند ساعت قبل خیساندهاید، به بقیه مواد اضافه کنید و قدری هم بزنید تا لپه تفت مختصری بخورد و خامی آن گرفته شود. بعد از چند دقیقه رب گوجهفرنگی را در خورش بریزید و اجازه دهید که رب رنگ باز کند. وقتی گوشت نیمپز شد، آلوهایی که از قبل خیس کردهاید، در خورشت بریزید.
طرز تهیه کباب سرداشی (همدان)
برای خوردن قوروت بادمجان، مقداری نان خشک را در ظرف تیلیت میکنند و آن را بههمراه بادمجان سرخ شده میل میکنند. این غذا طعمی بی٬نظیر دارد و با وجود کلسیم، آهن و فسفر فراوان، برای استحکام و رشد استخوان و همچنین پیشگیری از کمخونی بسیار مفید است. گردو، کشک بیرجندی، پیاز و روغن حیوانی از مواد اصلی تشکیلدهنده قوروت هستند که در نهایت با دارچین و نعنا داغ تزئین میشود. کشک سالاری، یکی از غذاهای محلی مردم بیرجند در استان خراسان جنوبی است که نباید بههیچوجه تجربه مزه کردن آن را در سفر به این منطقه از دست داد. طرز تهیه این غذا کمی مشکل و زمانبر است؛ اما مطمئن باشید که طعم نهایی این غذا ارزش زحمتی که میکشید را خواهد داشت. پس از گذشت نیم ساعت، سیبزمینیهای سرخ شده، عدس و آلوی آبکش شده را در تابه بریزید.
- قورمه سبزی از آن نام های آشنای همه ما ایرانیان است غذای سنتی ایرانی و در عین حال خشوشمزه و همه پسند.
- پس از پخت کامل گوشت و لوبیا، مخلوط رب گوجهفرنگی و غوره را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.
- بادمجانهایی که از قبل سرخ کردید را به مخلوط اضافه کرده و با گوشتکوب یا قاشق حسابی بکوبید تا له شوند.
- گندم خیسخورده و گوشت را باهم میپزند و مرتب هم میزنند تا کاملا مواد له شود بعد مقداری کره به آن اضافه میکنند.
- در ادامه رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل و ادویه را در تابه بریزید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
در این کشک کدو از کدو حلوایی به جای کدو سبز استفاده میشود. از دیگر غذاهای پرطرفدار ایرانی، کلم پلو شیرازی، کوفته مجله خبری غذای های ارگانیک شیرازی و قنبرپلو است. همچنین فالوده شیرازی و بسیاری دیگر از دسرها و شیرینیهای سنتی مخصوص شیراز هستند.
سپس شعله گاز را کم کنید و درب تابه را ببندید تا خوراک برای ۱۵ دقیقه بپزد. برای سرو، عنکاس را در ظرف بکشید و دور آن را با پیاز و تربچه تزئین کنید. نان بلیط یا نان بلوطی، قدیمیترین نان محلی کهگیلویه و بویر احمد است. برای تهیه این غذا پوسته سخت بلوط را میگیرند و آن را خشک میکنند.
طرز تهیه خورش ریواس
در همین حین، گوشت چرخکرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه را در یک کاسه مخلوط کنید و ورز دهید. سپس آنها را بهشکل کوفته قلقلی دربیاورید و در آش حال در جوش بریزید. «اسپناساک» هم در این لیست غذای ایرانی بدون برنج، یکی از غذاهای سنتی شمال کشور است.