برای آماده سازی مواد اولیه 30 دقیقه زمان و برای پختن و جا افتادن آن 3 ساعت زمان احتیاج دارید و می توانید این غذا را هم به عنوان وعده غذایی اصلی ناهار یا شام و هم به عنوان افطار در ماه مبارک رمضان تهیه کنید. برای تهیه این آش ابتدا باید داخل یک قابلمه بزرگ مقداری آب و ماش بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا ماش بپزد. سپس سیخ های کباب را داخل تابه می چینیم و حرارت را ابتدا ملایم می کنیم تا گوشت ها آب نیندازند و بعد از اینکه رنگ گوشت ها عوض شد آن ها را بر می گردانیم تا طرف دیگر آن ها نیز خودش را بگیرد و بعد حرارت را کم می کنیم.
سیر و سفر با مقتدر سیر
گردو، رب انار، شکر، روغن، نان خشک، زردچوبه، پیاز، تخم مرغ و نمک و فلفل از مواد تشکیل دهنده این غذای فوری هستند. در این غذا از ماهی کباب که بهترین نوع ماهی تن است، استفاده می شود. سپس استخوان هایش را جدا می کنند و همراه پیاز، سیر و ادویه در روغن سرخ می شود.
اگر به استان چهارمحال و بختیاری سفر کرده باشید حتما درختان گردو سر به فلک کشیده را از پشت دیوار حیاط خانهها دیدهاید یا شاید تجربه دیدن باغهای گردو را در این استان داشته باشید. گردوهایی که در این استان کشت میشوند دارای کیفیتی بالا هستند و مردم این استان نیز با استفاده از گردوهای خوشمزه خود غذاهای مختلفی میپزند. از لذیذترین و پرطرفدارترین غذاهای چهار محال و بختیاری کباب بختیاری است که نه تنها در استان چهار محال و بختیاری بلکه در تمام شهرهای ایران شعبه ای دارد . سپس برنج را اضافه می کنیم وجوشیدن آن تا وقتی که آب برنج کاملا گرفته شود ادامه پیدا می کند . کباب بختیاری یکی از معروف ترین کباب های ایرانی است که شامل گوشت قرمز و گوشت سفید است برای پخت کباب بختیاری ، لازم است گوشت بره و مرغ را همراه با برخی ادویه ها تهیه کنید برای سرو این کباب ، باید یک ظرف چلو درست کنید. فلافل، غذایی است متعلق به استان خوزستان که بسیار محبوب است و در سراسر شهرهای کشور و با طرز پخت های مختلف تهیه می شود.
پیاز را در تابه ای حاوی روغنِ داغ، روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس سیر و زردچوبه را به آن بیافزایید و تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. آرد برنج را با یک پیمانه از مایه آش رقیق کنید، سپس آن را همراه نیمی از مخلوط پیاز داغ، مقداری نمک و فلفل سیاه به قابلمه آش بیافزایید و بگذارید ۱۰ دقیقه دیگر بماند تا آش کاملاً بپزد. آش دوغ را در ظرف مورد نظر ریخته، بقیه پیازداغ و سیرداغ را روی آن بریزید و با نعناع داغ تزیین و سرو کنید.
- ما در رستوران قاشق نقره ای همواره تلاش کردیم که در محیطی اصیل بر پایه معماری و طراحی مدرن در کنار طبیعتی دلنواز، غذایی سالم و درخور شان شما عزیزان ارائه دهیم.
- این رستوران با فضاهای کلبه شکل مناسب برای خانوادهها و زوجهای جوان است و یک فضای سرپوشیده بزرگ آماده پذیرایی از مشتریان خود دارد.
- اماج یکی دیگر از آشهای ساده بختیاری است که برای تهیه آن از نوعی سبزی کوهی به نام بوسور یا لیز استفاده میشود.
- میتوان گفت این روستا تنها روستایی از ایران است که هنوز زندگی به روال گذشته و با جمعیتی بالغ بر ۳۰۰۰ نفر جریان دارد این در حالی است که جمعیت ماسوله حدود ۳۰۰ نفر میباشد.
- این غار شگفتانگیز دو دهانه دارد و به دلیل وجود موانع طبیعی بیش از ۶۰۰ متر از آن قابل دسترسی نیست.
چهار محال بختیاری استانی کهن است که به گواه دفینهها و سفالینههایش عمری بیش از 9000 سال دارد. فرهنگ بومی استان چهارمحال و بختیاری بسیار بکر و دست نخورده باقی مانده است . اگر قصد دارید این استان اصیل و زیباییهای بیشمارش را بیشتر بشناسید در این مطلب با ما همراه شوید. استان چهارمحال و بختیاری که به خاطر داشتن ارتفاعات زیبا و مسحورکنندهاش به سوییس ایران مشهور است، مناظری را به رختان میکشد که بیتردید برایتان یادآور ارتفاعات آلپ خواهد بود. اگر شما هم از دیدن مناظر سحرانگیز کوههای آلپ لذت میبرید و سفر به سوییس را آرزویی دور از دسترس میدانید باید بگوییم بام ایران انتظارتان را میکشد. استان چهار محال و بختیاری مرتفعترین استان کشور است و برفهای انباشته بر این ارتفاعات سرچشمه مهمترین شریانهای حیاتی ایران ازجمله زایندهرود، کارون و دز است.
این غذای دزفولی که نام آش را با خود همراه دارد، یک نوع غذای پلویی است و شباهتی با آش ندارد. برای تهیه کباب بختیاری در تابه، آنها را در سیخ چوبی سیخ کنید. اماج یکی دیگر از آشهای ساده بختیاری است که برای تهیه آن از نوعی سبزی کوهی به نام بوسور یا لیز استفاده میشود. این گیاه را با نامهای دیگر همچون بن سرخ، پیاز یزدی، لپو و سوره بنه نیز میشناسند، گیاهی با ظاهری شبیه به تره که در دامنه کوههای غرب ایران میروید. برنج را خیسانده و گوشت را می پزند بعد برنج و گوشت و زیره و نمک را داخل کرده در آن آب میریزند و روی آتش می گذارند تا جوش آید بعد از پختن در حالیکه کمی آب داشته باشد آنرا می کوبند و تقریباً مثل حلیم برنجی می شود.
تهیه غذای کوروش (روستای چلیوان)
سپس در ظرف ديگري پياز سرخ ميكنند و سپس پيازهاي خرد شده را با نعناع داغ درون كشك حرارت داده شده؛ ريخته و غذا را آماده ميكنند. اين غذا را ميتوان بر حسب سليقه و ذايقه با گردو وكشمش هم مصرف نمود . او ترشی یکی از غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری که بیشتر مجله خبری غذای های ارگانیک در فصول گرم سال در میان عشایر بختیاری پخته می شود و از جمله غذاهایی است که به سرعت و سادگی تهیه می شود. آش انار به عنوان یکی از خاص ترین غذا های محلی استان چهارمحال و بختیاری مطرح است که مورد استفاده افراد محلی در روستای دورک قرار می گرفته است.
برای آشنایی با طرز تهیه اوترشی لطفا اینجا را کلیلک بفرمایید . از غذاهای پر طرفدار و مجلسی قوم بختیاری پلو خورش به می باشد که طبع معتدل به گرم دارد و خواص فراوانی دارد . این غذا منبع فیبرو سبوس مناسب برای پوکی استخوان ,خونساز است و دارای انواع ویتامین ها می باشد . نام این نان سنتی به خاطر تیره بودن آن نیست بلکه به خاطر وسیلهای است که برای نازک کردن آن استفاده میشود. نان تیری مثل نان لواش نازک است و از چوبی به نام «تیر» یا «ترکه» برای نازک کردن چونه آن استفاده می کنند.
رستوران قصر