برای تهیه یک کباب بختیاری اصیل، کافی است یک تکه گوشت بره و یک تکه دنبه را یکی در میان سیخ کنید. شما میتوانید بهجای روغن مایع از روغن حیوانی استفاده کنید تا عطر و طعم گمنه بهتر شود. بهجای رب گوجهفرنگی میتوان از رب انار یا کشک نیز استفاده کرد. سوتی پلو بهشکل سفید و بدون استفاده از زعفران یا زردچوبه نیز تهیه میشود.
اما لوبیاپلویی که قرار است امروز در موردش با شما صحبت کنیم کمی متفاوت است. از لوبیاپلو چشم بلبلی برای پخت لوبیاپلو شیرازی استفاده میشود. در کنار لوبیا چشم بلبلی از گوشت و سبزیجاتی مثل شوید هم باید استفاده شود تا لوبیاپلو شیرازی پخته شود. شهر شیراز آنقدر دیدنی و جذاب هست که نه تنها گردشگران داخلی، بلکه تعداد زیادی هم گردشگران خارجی در تلاش برای سفر به آن هستند.
دلمه کدو حلوایی , دلمه پاییزی برای شب یلدا
یکی از پیازها را خلالی خرد کنید و آن را در روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شود. سپس به آن زردچوبه بزنید و تفت دادن را ادامه دهید تا بوی زردچوبه بلند شود. برنج از قبل خیس خورده را بههمراه آب به پیاز سرخ شده اضافه کنید و صبر کنید تا برنج بپزد و لعاب بیندازد. در همین حین، گوشت چرخکرده با یک عدد پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و ورز دهید.
برای آشنایی با طرز تهیه تباهگ به مجموعه غذاهای محلی کجارو سر بزنید. چرتمه در واقع، یک خورش بومی و سنتی است که معمولا همراه با برنج خورده میشود و به آن چرتمه پلو میگویند. طبخ این غذا به زمان کمی نیاز دارد و شما میتوانید بهراحتی آن را در خانه درست کنید و یک مهمانی مجلسی و متفاوت مجله خبری غذای های ارگانیک با آن به راه بیندازید. در ادامه با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو، این غذای محلی خوشطعم و متفاوت را در خانه درست کنید. لوبیا چیتی را از چند ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس آن را بههمراه پیاز داغ و زردچوبه و آب در قابلمه بریزید تا بپزد.
۲۶- خورش بامیه
پیاز خردشده را در ظرفی دیگر در روغن تفت دهید و وقتی طلایی شد، نعنا و جعفری که ساطوری کردهاید، به آن اضافه کنید. سپس ریواس را پوست بگیرید و آن را به ابعاد مکعبی برش بزنید و به مخلوط سبزی و پیاز داغ بیفزایید تا تفت مختصری بخورد. زمانی که گوشت پخت، این مخلوط را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا با حرارت کم جوش بیاید و جا بیفتد. برای تهیه این غذای فوقالعاده لذیذ و راحت به برنج، لپه باقالای زرد، زعفران دمکرده، پیاز، زردچوبه، نمک، کره، روغن و فلفل نیاز دارید. قیمه نثار را بهجرئت میتوان بهعنوان یکی از زیباترین غذاهای محلی ایران معرفی کرد.
در یک تابه دیگر رب گوجه فرنگی را بریزید و تفت دهید تا خوش رنگتر شود. بعد از حدود ۱۰ دقیقه میتوانید روی مواد تان مقداری آب ریخته و اجازه دهید خورش ۳ تا ۴ ساعت روی گاز بماند، بدین ترتیب جا افتاده و پخته میشود. در این برنامه فوق العاده با روش پخت انواع غذاهای اصیل و ناب ایرانی آشنا خواهید شد. پوکورا بوشهری بیشتر به عنوان میانوعده سرو میشود و طعم تندی دارد.
مرغ پخته شده را روی هویج پلو بچینید و آن را با انواع ترشی یا سالاد شیرازی سرو کنید. آش رشته بوی ایران را میدهد، بوی سفرههای افطار و دورهمیهای خانوادگی در خانههای مادربزرگ و پدربزرگها. آش رشته یک خاطره مشترک است از کودکی تک تک ما و کمتر کسی پیدا میشود که عاشق طعم آن نباشد. آش رشته یکی از اصیلترین آشهای ایرانی است که از سالهای بسیار دور طبخ میشده است. این آش پرطرفدار و بسیار لذیذ با انواع حبوبات (نخود، لوبیا چیتی، عدس، ماش، لوبیا قرمز)، سبزی آش (اسفناج، تره، جعفری، گشنیز)، سیر، رشته آشی، پیاز، روغن، نمک و زردچوبه درست میشود. گشنیز و جعفری خرد شده و تفت داده شده را پس از یک ساعت پخت گوشت و حبوبات در قابلمه بریزید.
- سپس سیبزمینیهای نگینی خرد شده را در تابه بریزید و آنها را تفت دهید تا حسابی طلایی و ترد شوند.
- سپس از مواد داخل قابلمه درون فلفل دلمهایها پر کنید و درون فر قرار دهید.
- اگر تا به حال این غذا را نخوردهاید باید بدانید که شبیه همان آش رشته است.
- یک روش دیگر طبخ این است که تکههای گوشت را از آب گوشت خارج نکنید و برنج را با همان آب گوشت و تکههای گوشت و یک عدد لیموعمانی دم کنید.
- پلو بریانی، یک نسخه کاملا گیاهی هم دارد که بدون گوشت و با سبزیجات مختلف مانند سیبزمینی، هویج، قارچ و غیره درست میشود و گیاهخواران عزیز میتوانند از طعم آن لذت ببرند.
یکی از لذتهای اصلی که باید در سفر به اردبیل تجربه کنید، چشیدن غذاهای خوشمزه و خوش رنگ و لعاب آشپزهای آذری است. اگر دوست دارید یک تجربه متفاوت از غدا خوردن داشته باشید، در سفرتان به شیراز غذاهای سنتی این شهر را حتما امتحان کنید. قلیه ماهیقلیه ماهی یک نوع خورش خوشمزه و محلی خوزستان است و در خیلی از شهرها آن را همراه با برنج صرف میکنند. اصفهان یک شهر تاریخی و اصیل ایران است که علاوه بر جاذبههای دیدنی و معماری حیرتانگیزش، تنوع غذایی بینظیری دارد که میتواند شما را به سیر و سیاحت در آن جذب کند. مرغ ترش گیلاناین غذای خوشمزه و اصیل گیلانی را اگر حتی یک بار هم تست کرده باشید، هیچ وقت طعماش از یادتان نمیرود.
مواد اولیه تشکیل دهنده این غذا گوشت، به، آلو، لپه، زعفران، کمی شکر، گوجه فرنگی، پیاز و ادویه است. اگر دوست داشته باشید که طعم شیرینی بیشتر احساس شود، میتوانید از مقدار بیشتری شکر در آن استفاده کنید. به نظر من خورش ماست میتواند بهترین نامی باشد که برای این غذا انتخاب بشود. حتماً میپرسید چرا؟ چون انگار واقعا ترکیبی از خورشت و ماست است! سپس گوشتهای نرم شده را با ماست چکیده و زعفران و شکر ترکیب میکنند.
خورشت آلو مسما