این ترشی محلی شمال، برای کسانی است که عاشق بادمجان هستند و اگر به بادمجان حساسیت دارید و یا اینکه بادمجان را دوست ندارید، نازخاتون انتخاب خوشایندی برای شما نیست. ترش تره یعنی معنای واقعی ترش بودن و باید بدانید که این غذا مثل کباب ترش و مرغ ترش جزو غذاهای ترش شمالی است اما با این تفاوت که ترشی، مزه ی غالب در این غذا است. ماهی را با ترکیبی از رب انار، گردو، سبزی معطر پر می کنند و مجله خبری غذای های ارگانیک به آرامی و با صبر روی زغال آن را کباب می کنند. میرزا قاسمی، شش انداز بادمجان، نازخاتون و … از غذاهای شمالی هستند که با بادمجان طبخ میشوند. بشته واش یکی دیگر از غذای محلی مازندران است که از خانواده آشها محسوب میشود؛ تنها تفاوتی که این غذا با آش دارد این است که این غذا را با برنج نیز میتوان سرو کرد. خورشت ناردون از جمله بهترین غذاهای شمال ایران است که حتما باید امتحان کنید.
پس از رزرو هتل های شمال به یکی از رستوران های سنتی مراجعه کنید و این غذای بسیار لذیذ را نوش جان کنید. معمولا در مورد غذاهای شمال که صحبت می شود بی تردید اولین غذاهایی که نامشان به ذهن متبادر می گردد؛ باقلاقاتق و میرزا قاسمی است. اما باید گفت سرزمین شمالی ایران تنوع بی نظیری از انواع غذاهای سنتی و اصیل دارد که برخی از آنها متاسفانه در این تنوع غذایی گمشده است.
طرز تهیه سیر قلیه سنتی گیلان
رستوران گیلکی ماهی ماهی در کنار یک رستوران هندی، در هتل تاجمحل قرار گرفته است. این رستوران به دلیل واقعشدن در هتل ممکن است قیمتی بالاتر از رستورانهای دیگر داشته باشد؛ اما مطمئن باشید که ارزشش را دارد و رستوران ماهی ماهی در هتل تاجمحل میتواند تجربۀ خاطرهانگیزی از غذاهای گیلکی را برای شما رقم بزند. معمولاً رستوران بهزاد شلوغ است و برای مراجعه به آن بهتر است که از قبل رزرو کنید. فضای سرسبز و زیبا، برخورد خوب و محترمانۀ پرسنل، کیفیت خوب مواد اولیه و غذاهای خوشمزه از جمله ویژگیهایی است که این رستوران را به یکی از بهترین رستورانهای گیلکی تهران تبدیل کرده است. رستوران آمولای در قسمت شمالی تهران واقع شده است و کیفیت غذاهایی که در اختیار مشتریان قرار میدهد، بسیار خوب و عالی است. آمولای در زبان گیلکی به معنای پروانه است و این رستوران با الهام از این اسم، غذاهای گیلکی خود را به بهترین شکل به دست مشتریان خواهد سپرد.
رستوران تهران یکی از بهترین رستوران هایی است که در غرب تنکابن پیدا خواهید کرد. رستوران تهران رستورانی نسبتاً کوچک با ظرفیت 30 نفر است که در روزهای آخر هفته و تعطیلات چند روزه به قدری شلوغ می شود که گاهی اوقات، مشتریان باید زمانی را منتظر بمانند تا میزی در رستوران خالی شود. رستوران تهران تنکابن هم غذاهای ایرانی را برای مشتریانش سرو می کند و هم غذاهای محلی. طبق گفته مشتریان رستوران که به مشتریان دائمی رستوران تهران تبدیل شده اند، غذاهای کبابی و محلی رستوران تهران از بهترین هایی هستند که در غرب تنکابن پیدا می شوند. این غذاها هم کیفیت خوبی دارند، هم مزه خاطره انگیز و از همه مهم تر، از قیمت های بسیار مناسبی هم برخوردار هستند. مالاتا یا مالابیج، یک ماهی ترش گیلانی است که آن را با باقلاقاتوق یا برنج کته میل میکنند.
لذت پخت ماهی در خانه با این ترفندهای ساده دو چندان میشود!
رستورانی است زیبا که درست وسط تالاب انزلی واقع شده است و منظرهای بسیار زیبا و خارقالعاده به شما میدهد که میتوانید عکسهای بسیار زیبایی را در آن به ثبت برسانید. طرفداران آش باید برای یک بار هم که شده طعم آش کدوی مازندرانیها را بچشند؛ پیش غذایی لذیذ که با کدو، پیاز داغ، عدس، برنج، آب لیمو ترش، شکر و کمی نمک تهیه میشود و طرفداران بسیاری دارد. معمولا به هنگام سرو بر روی این آش نعنا داغ میریزند و برخی از کوفته ریزه هم در آن استفاده میکنند. کئی پلا همان کدوپلوی مازندرانی است که در تهیه آن از کدو حلوایی رندهشده، پیاز، زیره، زردچوبه، گوشت چرخکرده، برنج و کره محلی استفاده میکنند.
- برای مثال گروهی از ایرانیان وارد محوطه دانشگاه مدیترانه شرقی در قبرس شمالی شده و یک رستوران ایرانی را راهاندازی کردهاند.
- طراحی داخلی آن به سبک خانههای ماسوله است و وقتی وارد میشوید حس و حال خوب خانههای سنتی شمالی به شما منتقل میشود.
- هر شهری برای خود از این نان محلیها دارد و نان محلی معروف گیلان هم نان خرفه است.
- اکبر جوجه غذایی بسیار نام آشنا در شمال کشور و استان مازنداران است و رستورانهای بسیاری آن را عرضه میکنند.
بنابراین میتوان گفت گمج کامل ترین منو غذاها و خوراکیهای گیلانی را دارد و از این نظر از رقبا جلوتر است. هیچ چیز لوکس و غیرمنتظرهای در خوشبین نمیبینید و انگار وارد یکی از رستورانهای قدیمی و کنار جادهای در شمال شدهاید. خورش شامی ترش سنتی گیلان یا به قول خود اهالی گیلانی «ترشه شامی» و «ترشه آب» یکی از قدیمیترین و اصیلترین خورش های گیلانی و ایرانی است. یک خورش ساده، سریع و فوری که هم با رب گوجه و هم با رب انار طبخ می شود.