شما میتوانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای شیراز و طرز تهیه آنها آشنا شوید. در سفر به کیش میتوانید انواع غذاهای ایرانی و بینالمللی را در رستوران های کیش میل کنید. انواع و اقسام رستورانها، بهترین و خوشمزهترین غذاها را برای شما سرو میکنند. ولی اگر میخواهید با فرهنگ و آداب و رسوم واقعی مردم محلی کیش آشنا شوید، لازم است تا غذاهای سنتی جزیره کیش را امتحان کنید که در مجله گردشگری علیبابا برای شما توضیح دادهایم.
آش خیار
خورش خانگی بهآلو بهخصوص در فصل زمستان بسیار دلچسب است. خورشت دوغ پای یا دوغ پی، یکی از غذاهای مشهور سیستان و بلوچستان است که به دلیل ظاهرش، خیلیها آن را با قیمه اشتباه میگیرند. اوماچ آش یا آش عوماج یکی از قدیمیترین و خوشمزهترین غذاهای محلی کرمان است که سرشار از مواد معدنی و مغذی است. ترکیبات اصلی این آش را چغندر، عدس، پیاز، آرد گندم، سیاهدانه، میتخم (تخم شوید)، کسرک (زنیان)، زیره، نعناع داغ، تلف (قرهقروت)، اسفناج، جعفری، گشنیز، نمک و زردچوبه تشکیل میدهند.
- این غذای سنتی و در عین حال پرکاربرد که هم می تواند در مهمانی ها و هم در مواقع معمولی استفاده شود بسیار خوشمزه و باب طبع انواع سلیقه ها می باشد.
- برای پخت خورش قیمه ابتدا باید لپهها را خیس کنید و گوشتها را خرد نمایید.
- ترکیبات اصلی این غذا کشک ساییده، گوشت قرمز، نخود، لوبیا سفید، سیبزمینی، پیاز، بادمجان، چغندر، خیار به همراه نمک، زردچوبه و فلفل است.
- پس از این مدن زمان، خمیر را با دست بهشکل پودر دربیاورید و صبر کنید تا پودر هم کاملا خشک شود.
- اگر طرفدار غذاهای شیرین باشید، حتما از شکر پلوی مخصوص جنوبیها خوشتان میآید.
سپس از مایه گوشتی، کوفته ریزه درست کنید و آنها را بههمراه سبزی خرد شده در آش بریزید. سپس آن را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با نعنا داغ تزئین کنید. دلمه برگ مو یکی از مدلهای مختلف دلمه است که برای تهیه آن از مواد مختلفی چون برگ مو (انگور)، برنج، لپه، گوشت چرخکرده (اختیاری)، سبزیجات معطر و ادویه استفاده میشود. پلو مخلوط یکی از غذاهای محلی ایران است که در شهر مشهد پخته میشود. مخلوط نام برازندهای برای این غذاست؛ پلو مخلوط در واقع ترکیبی از همان استانبولی و لوبیا پلو است. مواد اولیه این غذا گوشت، برنج، پیاز، هویج، رب گوجه فرنگی و ادویههای مختلف است.
غذاهای محلی کرمان
آلبالو از میوههای تابستانی ایران است که بهصورت تازه، خشک، مربا و لواشک استفاده میشود. آلبالوپلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است که بیشتر در مجالس مجله خبری غذای های ارگانیک مهمانی و جشن تهیه میشود، ولی درست کردن آن از اغلب غذاهای مجلسی سادهتر است. برای مثال بهتر است برای تهیه این غذا به سراغ میگوهای بزرگ و درشت نروید.
در طرز تهیه خورش پیچاق قیمه، گوشت گوسفندی، خلال بادام و تخم مرغ، مواد اصلی این خورشت ایرانی مجلسی را تشکیل میدهند. دقیقا نمیتوان گفت که «خورش بلدرچین» جزو لیست جدیدترین غذای ایرانی است ولی یکی از غذاهایی است که تازگیها نام خودش را در لیست غذاهای ایرانی باز کرده است. طرز تهیه خورش بلدرچین اصلا سخت نیست و میتوانید آن را در فر هم درست کنید. طرز پخت انواع غذاهای ایرانی مجلسی آنقدرها هم که به نظر میرسد، سخت نیست.
۳۰- خورش مرغ افشاری
پس در سفر به مازندران و در خانه محلیها حتما سراغ این غذای خوشمزه را بگیرید و اگر تاکنون آن را نخوردهاید، حتما آن را امتحان کنید. سپس آب آن را خالی کنید و در یک قابلمه آب جوش بریزید تا برنج برای هفت تا ۱۰ دقیقه بپزد. در نهایت، گوشت پخته شده را با مخلفات در ظرف بکشید و برنج را روی آن بریزید. آش دنگو، یکی از غذاهای معجزهآسا در درمان سرماخوردگی است که با انواع حبوبات مانند عدس، لوبیا چشم بلبلی، ماش، نخود و گندم و گیاهی بومی به نام لیزک درست میشود. این آش سنتی منطقه یاسوج بیشتر در فصل زمستان خورده میشود. گیاه لیزک به تره شباهت دارد و معمولا بهصورت خشک یا تازه در تهیه انواع پلوها و آشهای استان کهگیلویه و بویراحمد به کار گرفته میشود.