این غذا از طعم خاص رنگ و بو خواص فراوانی برخوردار و مانند دیگر غذاهای محلی استان چهار محال و بختیاری با توجه به تولیدات کشاورزی منطقه تهیه می شود. دست آخر سیب زمینی های ورقه شده را روی تاس کباب می ریزیم و با حل کردن رب گوجه فرنگی در نصف لیوان آب مجله خبری غذای های ارگانیک آن را داخل تاس کباب می ریزیم. به هنگام کشیدن غذا در دیس دقت می کنیم تاس کباب را با کفگیر پهنی که مواد را مخلوط و له نکند بکشیم. این رودخانه بیش از 50 درصد استان را در بر گرفته است و می توان گفت بزرگترین پتانسیل چهارمحال و بختیاری محسوب می شود.
- مقداری فلفل ، نمک و نیمی از روغن را با پیاز مخلوط کرده و گوشت بره داخل آن را به مدت 12 تا 24 ساعت در یخچال مرینت کنید.
- هریک از انواع مختلف کباب که در فرهنگ آشپزی ایرانی وجود دارد، مربوط به منطقه خاصی از ایران هستند.
- در پایان آب انار و رب را با هم مخلوط کرده و به آش اضافه می کنیم و مرتبا هم میزنیم تا آش انارقوام یابد .
- گوشت را نیز به شکل ورقه های نازک( تقریبا به طول و عرض دو بند انگشت) تکه تکه می کنیم.
این شهرستان به دلیل دارا بودن تولیدات باغی به خصوص گردو و بادام در سطح ایران مشهور است.برنج، مغز گردو، گوشت گوسفندی، پیاز، زرشک، زعفران مواد تشکیل دهنده این غذای خوش مزه هستند. این غذا به واسطه ی وجود گردو و زعفران و گوشت جزو غذاهای مجلسی ایل بختیاری محسوب می شود. یکی از لذیذترین غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری خوراک جگر است. کلم پلو شیرازی که بسیار معروف است و در لیست انواع غذاهای ایرانی با برنج مجلسی نیز قرار میگیرد.
گرد غوره را با نمک و فلفل و ادویه مخلوط کرده و روی این مواد می پاشیم و سپس یک قاشق روغن دیگر می ریزیم. این کار را تا تمام شدن مواد ادامه می دهیم و با افزودن دو لیوان آب در قابلمه را می بندیم و می گذاریم روی حرارت ملایم کاملا بپزد. طرز تهیه به این صورت است که نخود خیس و آبکش شده را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزد. یک ساعت و ۳۰ دقیقه پس از شروع پختِ نخود، لوبیای خیس و آبکش شده را به آن بیافزایید تا کاملاً بپزند. در یک ساعت آخر پخت نخود و لوبیا، عدس و برنج خیس و آبکششده را به قابلمه بیافزایید و بگذارید مواد کاملاً بپزند، اما له نشوند.
این پل تاریخی یکی از مهمترین پلهای تاریخی کشور است که در ۲۷ کیلومتری شهرکرد واقع شده است. این پل به دستور زمان خان، رئیس یکی از ایلات قشقایی که زمانی دامنه کوچه آنها تا آن منطقه می رسید بر روی رودخانه زایندهرود احداث گردید . این ترکیبات علاوه بر دادن طعم مناسب به گوشت، باعث میشوند بافت گوشت نیز نرمتر شود و راحتتر پخته شود. برای مشاهده همه چیز درباره استان چهارمحال و بختیاری کلیک کنید. کافه دمنوش دقیقاً همان جایی است که با رفتن به آن، مادرها و مادربزرگها حسابی خوشحال میشوند. در این کافه میتوانید انواع مجله خبری غذا دمنوشهای گیاهی و سنتی را سفارش دهید.
زیرا در هر گوشهی شهرهای این استان، خوراکی و صنایع دستی رنگارنگ دلبری میکنند. خوراکیهای خوشمزهای مانند گز، عسل، نبات، کشک، قره قوروت از سوغاتیهای خوراکیاش هستند. گلیمها، جاجیمها و فرشهای دستبافت (معروف به بیبی باف) هم از صنایع دستی زیبای این استان هستند.
لازم است برای آن که گوشت و مرغ به خوبی مزه دار شوند، از شب قبل گوشت و مرغ را در مواد بخوابانید. دقت کنید که قبل از به سیخ کشیدن گوشت و مرغ، چندین بار با گوشت کوب آنها را بکوبید تا نازک شده و زمان پخت آنها کاهش پیدا کند. همچنین می توانید در صورتی که در منزل منقل ندارید، این نوع از انواع کباب خوشمزه را می توانید در فر یا تابه نیز طبخ کنید. گوشت مرغ و گوسفند را با روغن زیتون و پیاز مخلوط می کنند، با زعفران آغشته نموده و سپس تکه تکه کرده و یک قطعه مرغ و یک قطعه گوشت را به سیخ می کشند و روی زغال کباب می کنند.
اگر در تابستان به شهرکرد رفتهاید، با رفتن به کافه لئو و سفارش یک آیس پک شکلاتی حسابی خنک میشوید. در زمستانها نیز این کافه با قهوههای گرم و عالی در انتظار شما است. اگر به قصد تفریح و گردش، باروبنه سفر به چهارمحال زیبا را بستهاید، پس نباید آبوهوای بهشتی این استان را در فصل بهار و تابستان از دست بدهید. در فصل بهار، ماههای اردیبهشت و خرداد بهترین زمان سفر به این بهشت دیدنی است و در فصلهای تابستان و پاییز از اوایل شهریور تا اوایل آبان وقت مناسبی برای دیدن کردن از زیباییهای این استان است. پیرغار در جنوب روستای دهچشمه، به فاصله ۶ کیلومتری فارسان و ۳۸ کیلومتری شهرکرد قرار دارد.
۹. غذاهای محلی استان کهگیلویه و بویر احمد
آبشار آتشگاه در ۱۹۰ کیلومتریِ شهرکرد و در ۴۰ کیلومتریِ شهر لُردگان در درهای به طول دو کیلومتر قرار دارد. مسیر این آبشار از محلِ چشمه تا اتصال به رودخانه’خرسان’ را فضایی سرسبز از انواع درختان و گیاهانِ جنگلی فراگرفته و شیبِ زیاد و پستی و بلندیهای دره، آبشارهای کوچک متعددی را در آن ایجاد کردهاست. پیوندِ عناصر طبیعی مانند دره، سبزهزار و اقلیم مناسب، فضای بسیار فرح بخشی را برای گشت و گذار در این مکان پدیده آوردهاست.. چشمهٔ کوهرنگ در شهرستان کوهرنگ، با دبیِ آب زیاد از دامنههای «زردکوه» سرچشمه میگیرد و پس از گذر از پیچ و خم فراوان به دریاچهٔ سد کوهرنگ میریزد و از تونل اول کوهرنگ وارد زایندهرود میشود. مناظر بسیار زیبای طبیعیِ اطراف چشمه و حضور عشایر در منطقه، زیبایی آن را دوچندان کردهاست.
دستور تهیه مربای انگور خوشمزه و مقوی
استان چهارمحال و بختیاری، اقلیم و طبیعت زیبا و منحصر بفردی دارد، طبیعت خاص این استان، انواع مواد شامل میوه و غلات و دام و…. را در اختیار ساکنان قرار داده تا مردم این استان بتوانند با استفاده از این مواد غذایی غذاهای رنگین و لذیذ تهیه کنند. یکی دیگر از غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری، کله جوش است. غذايي است كه براي پختن آن ابتدا كشك را ميسايند و در آب ريخته و حرارت ميدهند.
فکرش را بکنید که این سفر، رفتن به یکی از زیباترین و خوشآبوهواترین شهرهای کشورمان باشد. میخواهیم در این شهر گشتوگذار کنیم و با رستورانهای شهرکرد آشنا شویم. از رستورانهای سنتی که بوی کباب و نان داغ در آنها میپیچید تا فستفودها و کافههایی با فضا و غذاهای مدرن، همگی در این لیست قرار دارند.