از جمله غذاهای چالوس و مازندران که اصالت بسیار داشته و در بین اهالی بومی این مناطق بسیار محبوب است، بشته واش است. این غذا از خانواده آشها است اما میتوان آنرا با پلو نیز میل کرد و این از جمله ویژگیهای متمایز غذای بشته واش محسوب میشود. بشته واش مخصوصاً در روستای کندلوس بسیار محبوب است و تقریباً محال است به این روستا سفر کنید و بشته واش پزان نباشد. اسفناج و عدس فروانی در تهیه بشته واش استفاده میشود؛ از این رو دارای آهن و فیبر فراوان است و برای افرادی که از کم خونی و فقر آهن رنج میبرد بسیار مفید خواهد بود.
شهر تنکابن رودخانه از وسطش عبور می کند با نام چشمه کیله که جایی بسیار جذاب و دیدنی است و بسیاری از گردشگران و مردمان شهر تنکابن همیشه می خواهند ساعاتی را در کنار رودخانه بنشینند تا از ویو زیبای شهر، جنگل و دریا لذت ببرند. حال تصور کنید در مجاورت این رودخانه کافه و رستوران باشد تا یک نوشیدنی دلچسب و یک غذای لذیذ را در مجاورت رودخانه چشمه مجله خبری غذای های ارگانیک کیله نوش جان کنید. از این رو، ما به شما رستوران کاکایی لند تنکابن را پیشنهاد می دهیم، کافه رستورانی بی نظیر که به جرأت می توان گفت بین کلی کافه در مجاورت رودخانه چشمه کیله، جزء بهترین ها چه از لحاظ غذایی و چه از لحاظ محیطی می باشد. رستوران سنتی کابانا کباب تنکابن جایی است که اگر به دنبال رستورانی خاطره انگیز هستید نباید از دستش بدهید.
سیر واویج
یکی از قدیمی ترین رستوران های شهر که به عنوان یکی از بهترین رستوران های رشت از نظر مردم نیز شناخته میشود، رستوران محرم است. رستورانی که بیش از ۷۰ سال سابقه فعالیت در رشت داشته که خود دلیل محکمی بر کیفیت بالای غذاهای این رستوران محسوب میشود. رستورانی که نام آن از یک ماهی به نام کولی شور الهام گرفته شده است. شورکولی در سال ۹۵ به عنوان محبوب ترین رستوران رشت شناخته شد. اگر به صرف غذای محلی در یک خانه با صفا و زیبا علاقه دارید، این رستوران به شما پیشنهاد میشود. نه سردرش عجیب و پرزرقوبرق است و نه دکوراسیون داخلی خاصی دارد؛ اما کیفیت غذا در رستوران لاکان شما را در ردیف مشتریان ثابتش قرار خواهد داد.
برای طبخ این آش از مواد غذایی جعفری، گشنیز، تره، چغندر، کدو حلوایی، پیاز، سیر، سیبزمینی، دانه انار، رب انار ترش، برنج، روغن و نمک استفاده میشود. برای پخت این آش خوشمزه معمولا به یک ساعت و نیم الی ۲ ساعت زمان نیاز است. در لیست غذاهای محلی رشتی و گیلانی شامی ترش رودباری و ماسوله بسیار مشهور هستند. اجزای اصلی شامی ترش سیر ریز یا رنده شده، تخم مرغ، گوشت، زعفران، نمک و فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه، آرد برنج، گلپر، جعفری ساطوری خرد شده و در صورت دلخواه، چوچاق است. سیرابیج همچنین یک غذای گیاهی و سالم برای گیاهخواران محسوب می شود و به دلیل وجود سیر و تخم مرغ در کنار هم، مقوی و سرشار از مواد معدنی است. برای خواندن طرز تهیه خورش سیرابیج گیلانی با برگ سیر و تخم مرغ در کمتر از ۲۰ دقیقه روی لینک مطلب کلیک کنید.
- اگر می خواهید غذاهای شمالی را بیشتر بشناسید در ادامه خونه چی را همراهی کنید.
- تا به حال کسی پیدا نشده که از غذا ها و نوشیدنی های کافه رستوران ماسا نظر بدی دهد.
- غذایی گوشتی که با گوشت گوساله چرخ کرده، سبزیجات معطر، روغن زیتون، گوجه، پیاز و گلپر تهیه می گردد.
- همانطور که می دانید استفاده از دانه انار طعمی ترش به این غذا می بخشد اما اگر می خواهید این غذا طعمی ملس داشته باشد می توانید به آن کمی شکر اضافه کنید.
- مثلا میزرا قاسمی گیلانی که شهر خاص و عام است و در مرحله ثبت ملی و از جمله غذاهای گیلانی در صف ثبت یونسکو.
- کباب ترش شمالی را در کنار کته زعفرانی، زیتون پرورده و ماست-نعناع سرو کنید.
یک غذای شمالی با رب انار بسیار خوشمزه که در مهمانی و مجالس درست میشه و خیلی طرفدار دارد. طعم فوق العاده ای دارد و بعد از اولین تجربه حتما دوباره درست خواهید کرد. فلفل قرمز و ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و ۳۰۰ گرم گوجه فرنگی نگینی خرد شده را افزوده و خوب تفت دهید. غذای شمالی با ماهی، برای تهیه این غذای خوشمزه می توانید از ماهی آزاد یا ماهی سفید استفاده کنید. در شهر های شمالی کشور رسم بر اینه که شب چهارشنبه سوری و شب عید ماهی شکمپر و کوکو سبزی یا گاهی سبزیپلو ماهی بپزند؛ اما قدیمی تر ها با ماهی، غذاهای خوشمزه تری سرو می کردند. فسنجان مرغ، واویشکا مرغ و باقلاقاتق از خورشتهایشان است و شامی گیلک، دختر لوس و کشک کدوم هم در بین پیش غذاها دیده میسود که برای مثال دختر لوس که از خوراکیهای اصیل گیلکیها است را در منو هیچ رستوران دیگری در تهران نمیبینید.
آدرس رستوران قلعه شهسوار