بنابراین اگر قصد سفر به این خطه را دارید حتما طعم این غذاها را بچشید. اگر شما هم معتقد هستید که غذا یکی از جاذبههای گردشگری است با ما همراه باشید. و غذاهای زیاد دیگری که لذت سفر به شهرهای شمالی را برای شما چندین برابر میکند و طعم ترش و ملس خورشتها، آشها و ترشیهای شمالی برای همیشه در خاطرتان میماند. همچنین شمات میتوانید بعد از آماده کردن وسایل سفر خود به شمال کشور سفر کنید تا بهترین غذاهای شمالی را در رستورانها شمالی بخورید.
- اگر به دنبال یک غذای خوشمزه برای مجالس هستید غذاهای شمالی با مرغ بهترین انتخاب خواهند بود.
- رستورانی است زیبا که درست وسط تالاب انزلی واقع شده است و منظرهای بسیار زیبا و خارقالعاده به شما میدهد که میتوانید عکسهای بسیار زیبایی را در آن به ثبت برسانید.
- علاوه بر منوی کامل غذاهایی گیلانی، محیط زیبا و طراحی آن نیز یکی دیگر از جذابیتهایی است که شما را برای رفتن به این رستوران مجاب میکند.
- گوشت گوسفند یا گاو، اسفناج تازه، سبزیجات معطر، برگ سیر و نعناع، پیاز، هویج، آب و ادویه مواد تشکیل دهنده غذایی به نام اسپناساک هستند که خورشت اسفناج مازندرانیهاست.
خورشت «چغرتمه مرغ» یکی از غذا های سنتی گیلان است که طعم ویژه ای دارد. این غذا از ترکیب مرغ، تخم مرغ و آب نارنج تازه تهیه می شود و یک ایده عالی برای تنوع بخشیدن به رژیم غذایی سالم است. سبزی که خود گیلانیها برای پخت این غذا استفاده می کنند شامل نعنا، خالواش، چوچاق و گشنیز است. اما اگر به سبزی محلی شمال دسترسی ندارید می توانید از نعنا، تره، گشنیز و جعفری استفاده کنید.
شامیها را پس از سرخ شدن روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا کاغذ روغنی بگذارید تا روغن اضافه آنها کشیده شود. «اناربیج» یکی از پرطرفدارترین غذاهای سنتی گیلانی است که قدمت آن به زمان مادربزرگها برمیگردد. این غذا به نوعی نسخه قدیمیتر خورش فسنجان محلی گیلانی و شمالی است که برخلاف خورش فسنجان در ترکیب خود، سبزی و سیر هم دارد.
رستوران گیلانه
عدس یکی از حبوبات پرخاصیت است و اسفناج نیز از سبزیجات بسیار مفید برای بدن به شمار میرود. مازندرانیها از ترکیب اسفناج، عدس، سیر و انار ترش و نمک غذایی به نام اسفناج مرجی دست میکنند که خواص بسیاری دارد و طرفدارانش هم یکی دو تا نیستند. مجله خبری غذای های ارگانیک در این فاصله ۲ تا پیاز متوسط رو رنده کرده و با روغن کم، مقداری زردچوبه و نمک، ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و ۱ قاشق غذاخوری رب انار ترش تفت دهید. اگر به غذاهای ترش علاقهمند هستید، به هیچ عنوان خورشت ترش سماق را از دست ندهید.
ترشه آش
خورشت سیر انار هم یکی از غذاهایی است که با استفاده از این میوه طبخ می شود. برای تهیه این خورشت خوشمزه، پودر موسیر، پودر سیر، نمک، انار، سیر، رب انار، مرغ، پیاز، روغن کنجد و زعفران را با هم ترکیب می کنند. البته برخی ترجیح میدهند به جای گوشت مرغ از گوشت بلدرچین استفاده کنند. نام این غذا کمی عجیب به نظر می رسد؛ اما با چشیدن طعمش قطعا آن را در فهرست غذاهای خوشمزهای که تا به حال خورده اید قرار میدهید. برای تهیه این غذا از مرغ، سیر، سبزی اوجی، سبزی شامل تره و جعفری یا شنبلیله، آلو، رب انار، شکر، پیاز، روغن و نمک و فلفل و ادویه استفاده میشود. قبل از اینکه به توضیحات مربوط به طرز پخت خورش گمج کباب بپردازیم؛ باید گفت گمج در واقع ظرفی خوش آب و رنگ و سفالین است که خورش در آن طبخ می شود و یکی از لذیذترین غذاهای شمال به حساب می آید.
بادمجان، گردو، رب انار، گوجه، و سبزیهای معطر مواد اولیه خورشتی به نام بادنجان کباب هستند که در سفره مازندرانی ها دیده می شود. یکی دیگر از غذاهای خوشمزه مازندرانیها مجی خورش است که با نام های خورشت مجی یا خورش عدس شمالی نیز شناخته میشود. عدس، سیب زمینی، مغز گردو، تخم مرغ، پیاز، رب انار، نمک و فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین مواد تشکیلدهنده این غذا هستند. اگر هوس چشیدن طعم گوشت اردک به سرتان زده حتما آغوز مسما را امتحان کنید. گوشت اردک، گردو، پیاز سرخ شده، رب انار، آب، شکر، دانه ساییده شده انار و نمک و فلفل و زردچوبه مواد تشکیلدهنده این غذا هستند که پروتئین، مواد معدنی و ویتامینهای قابل توجهی دارند. در کنار این غذا برنج یا نان و انواع ترشیهای محلی قرار میدهند.
رستوران قلعه در میان رستوران های گران قیمت تنکابن قرار دارد اما هزینه ای که در این رستوران پرداخت می کنید بخاطر کیفیت بالای غذاها است و همانند این غذاها را در هیچ رستوران دیگری پیدا نخواهید کرد. بخاطر اینکه کافه رستوران ایتالیایی رناتو بتواند در میان بهترین رستوران های تنکابن قرار گیرد و مشتریان بسیاری هم داشته باشد، باکیفیت ترین غذاهای ایتالیایی ممکن را سرو می کند. در این رستوران انواع غذاهای کبابی شامل چلوکباب های کوبیده، جوجه و غیره سرو می شود. تمامی غذاها بسیار باکیفیت هستند و در کنار کیفیت، از قیمت های خوبی هم برخوردار هستند برای همین، عاشقان کباب هنگامی که به تنکابن سفر می کنند، مستقیم به کته کبابی محمد طالقانی مراجعه می کنند تا بهترین کباب های تنکابن را میل کنند. این غذای خوش آب و رنگ؛ ترش مزه است و با گوشت راسته گوساله طبخ می شود.
میرزا قاسمی از غذاهای محبوب شمالی با بادمجان